Friday, March 16, 2012

De voordelen gaan veel Hadj naar Mekka om goede in de wereld en het hiernamaals

De voordelen gaan veel Hadj naar Mekka om goede in de wereld en het hiernamaals

DoorSheikh Abdul Aziz bin Abdullah Baz


Onder Asmaul Husna eigendom van Allah is Al-Hakim, wat betekent: "Wat stelt de wet, of wat de aard van de Wijsheid, waar God zegt en handelt tevergeefs.

 
Vandaar alle Shari'ah van Allah Subhanahu wa Ta'ala heeft een grote en goede van de vele voordelen van Zijn dienaren in de wereld zoals de pracht hart, vrede van de geest en goede staat.Mede door het goede en het grote overwinning in zijn woonplaats van plezier (het Hiernamaals) door te kijken naar zijn gezicht en verdien Zijn welbehagen.
Ook Hajj, een jaarlijkse aanbidding van de God syari'atkan voor Zijn dienaren, heeft vele grote voordelen en een groter doel, die een goede brengt in de wereld en het hiernamaals. En bij de lessen van deze pelgrimstocht is.

[1]. Mengikhlaskan Alle AanbiddingAanbid alleen aan Allah Subhanahu wa Ta'ala en onthult zijn hart tot de overtuiging dat er niets wordt aanbeden door Haq, maar Hem en dat Hij is de enige eigenaar van de namen van de mooie en nobele kwaliteiten. Geen partner voor Hem, niets lijkt op Hem en er is geen partij voor hem.
En dit is gezinspeeld op zijn woord.
"Dat wil zeggen: En weet nog dat we plaats waar Baitullah aan Ibrahim door te zeggen:" Laat me niet combineren met en te zuiveren Mijn huis is voor degenen die de rondgang, aanbidding, buigen en uitputting "[Al-Hajj: 26]
Heiligt zijn huis in dit geval is om gewoon te aanbidden God in Zijn huis (Ka'bah) is nobel, mebersihkan rond de Ka'aba van de afgoden, beelden, onrein, onrein dat Allah Subhanahu wa Ta'ala verhoede, en van al de dingen die mensen die het uitvoeren van Hadj of Umrah, of andere zaken die (verwaarlozing) in beslag nemen van hun doelen lastig te vallen.
[2]. Mercy kreeg Sins And Reageer Jannah (hemel)"Van Abu Hurayrah dat de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam zei:" De Oemrah Umrah naar een andere is als de zonde tussen hen en er is geen beloning voor de Hadj, behalve Jannah Mabrur "[Bukhari en Muslim, Bahjatun Nanzhirin nee. 1275]
"Abu Hurayrah zei:" Ik hoorde de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam zei dat wie bedevaart naar het Huis is te wijten aan Allah, niet doen rafats en fusuuq, zeker keert hij terug als de dag van haar geboorte door zijn moeder "[Bukhari]
Rafats: jima '; introductie en vieze woorden, Fusuuq: ongehoorzaamheid
Wie ging naar de Kaaba, dan goed gaan voor de Hadj of Umrah, zonder rafats en fusuuq en oprecht voor Allah Subhanahu wa Ta'ala alleen, Allah Subhanahu wa Ta'ala vergeven zijn zonden en schrijf haar Jannah. En het is dit, die wordt begeerd door elke gelovige en het geluk van Mu'minah dat gewonnen en gered van de hel paradijs.
[3]. Is verheugd over de oproep van de profeet Ibrahima Alaihissalam"En roepen de mensen op bedevaart, zullen zij tot u komen te voet en kameel rijden mager uit alle hoeken van de partij" [Al-Hajj: 27]
Profeet Ibrahim Alaihissalam hebben opgeroepen (voor de hadj) naar de mens. En Allah Subhanahu wa Ta'ala maakt wie Hij wil (te zijn) hoorde de oproep van de profeet Ibrahim Alaihissalam en welkom. Het duurde sinds de tijd van de profeet Ibrahim tot nu toe.
[4]. Een verscheidenheid getuige geweest van moslims VoordelenAllah Subhanahu wa Ta'ala zegt: "Om dat zij getuige zijn van de voordelen voor hen" [Al-Hajj: 28]
Ne Subhanahu wa Ta'ala noemt de voordelen van de muthlaq (over het algemeen zonder banden) en mubham (zonder uitleg), omdat het aantal en de omvang van de directe voordelen menafaat voorkomende en pas later merkbaar zijn zowel tijdelijke als in het hiernamaals.
En een van de grootste is de getuigenis van zijn eenheid, dat zij bidden alleen naar Allah Subhanahu wa Ta'ala. Ze komen met de bedoeling op zoek naar het gezicht van zijn glorieuze niet door Riya '(zichtbaar voor anderen) en ook niet omdat sum'ah (praten over iemand anders). Zelfs die betauhid en oprecht tot Hem, en beloofde (tawhid) onder Zijn dienaren, en sticht elkaar onder de mensen die (bedevaart en ga zo maar door,-pent) kwam over het (tawhid).
Ze thawaaf omheen, verheerlijk Hem, en bad in zijn huis, smekend om zijn genade, biddend dat hun hadj aanvaardbaar, hun zonden vergeven zijn, weer veilig naar nergara per stuk en de gave van re-weer om te bidden en vernederen kepda hem.
Ze spreken luid, zodat Talbiyah gehoord door mensen dichtbij of veraf, en anderen kunnen leren om de betekenis, gevoel kennen, te realiseren in hun hart, en in de praktijk hun gesproken. En die betekenis is: mengikhlaskan aanbidding alleen aan Allah en geloof dat Hij 'hun god van de waarheid, hun Schepper, Gever van goed geluk tot hen: De pelgrims en aanbeden als de andere.
[5]. Kennismaken met elkaar te leren kennen en elkaar adviserenEn een van de lessen is dat de islamitische bedevaart naar elkaar te leren kennen en adviseren elkaar en de erfgenaam bij door al-Haq. Ze komen uit alle richtingen, van het westen, oosten, zuiden en ten noorden van Mekka, verzamelden zich bij het huis van Allah Subhanahu wa Ta'ala en oud, in Arafat, in Moezdalifa, Mina en Mekka. Ze kennen elkaar, elkaar te adviseren, een andere onderwijs, begeleiden, helpen, helpen om de begunstigden volgende wereld-begunstigden, begunstigden taklim procedures voor de bedevaart, gebed, liefdadigheid, begunstigden leiding, richting en missie in de netten van God.
Ze konden horen van de geestelijkheid, wat goed is voor die er zijn instructies en begeleiding op het rechte pad, het pad naar geluk tauhidullah en oprecht tot Hem, die wordt vereist door de gehoorzaamheid aan Allah Subhanahu wa Ta'ala en het kennen van ongehoorzaamheid te worden gemeden , en zodat ze weten de grenzen van Allah, en ze kunnen elkaar helpen in goedheid en vroomheid.
[6]. Leer de godsdienst van Allah Subhanahu wa Ta'alaEn de grote bedevaart van de prestaties is dat ze de godsdienst van Allah te leren in de omgeving van het oude huis van God, en in lingkungann Nabawi moskee van de geestelijkheid en begeleiders en een waarschuwing over wat ze niet weten over de wetten van de religie, hadj, Umrah en anderen. Zodat ze kunnen voldoen aan hun verplichtingen jegens de wetenschap.
Van Mekka is een ordelijke wetenschap, de wetenschap van het monotheïsme en religie. Dan is de (ontwikkelde) van Medina, van het hele schiereiland en van alle landen van Allah Subhanahu wa Ta'ala dat er een wetenschap en kennis van zaken. Maar al zijn oorspronkelijk van hier, van de oude wijk huis van God.
Het is verplicht voor de geleerden en predikanten, waar ze ook zijn, vooral in de huiselijke omgeving is Allah Subhanahu wa Ta'ala, om mensen te leren, de mensen die gaan voor Hadj en Umrah, inheemse volkeren en migranten, en de pelgrims , over hun religie en rituelen van de Hadj.
Een moslim wordt opgedragen om wel te leren, (de omstandigheden) het, altijd en overal, maar in het oude huis van God, deze affaire (religieuze opvoeding) is belangrijk en urgent.
En onder de tekenen van goedheid en geluk van een persoon te leren over de godsdienst van Allah Subhanahu wa Ta'ala.
"Betekenis: De Profeet sallAllahu 'alayhi zei:" Degene die de wens van Allah Subhanahu wa Ta'ala, dat is goed, zeker Hij de faqih in religie "[Bukhari, Kitab al-Ilmi drie hoofdstukken: 14]
Hier, in het land van God, in uw land overal in het land en, als je een vrome geleerden van de Shari'ah van Allah, dan gebruik maken van uw mogelijkheden. Wees niet arrogant en lui. Omdat de wetenschap niet kan worden bereikt door mensen die arrogant, lui, zwak en timide. Studies die alertheid en een grote bereidheid nodig.
Terug te trekken uit hun studie, het is niet verlegenheid, maar een zwakte. Allah Subhanahu wa Ta'ala zegt.
"Dat wil zeggen: En Allah schaamt zich niet voor de waarheid" [Al-Ahzab: 53]
Daarom is een gelovige en een visionair mukminah, zal niet beschaamd in dit hoofdstuk, zelfs hij naar voren, vragen stellen, te onderzoeken en onthullen kemusykilan hij had, dus daar gaat de kemusykilan.
[7]. De implementatie van WetenschapOnder de pelgrims is om de voordelen van de wetenschap uitbreiden naar zijn broers, die voert u de Hajj en zijn metgezellen, die in de auto, in vliegtuigen, in tenten, in Mekka en in alle plaatsen.Dit is een kans dat Allah Subhanahu wa Ta'ala geschonken. U kunt spreid je kennis en legt uit wat dat kan, maar moet zijn met wat je weet op basis van het Boek en de Soennah en istimbath deskundige kennis van beide. Niet uit onwetendheid en ideeën die afwijken van het Boek en de Soennah.
[8]. De therapietrouw toenemenEen van de voordelen van het gebed en de bedevaart is tawaaf, zoals Allah Subhanahu wa Ta'ala.
"Betekenis: Laat hen dan het vuil dat zich op hun lichaam, laat ze verfijnen hun nadzar nadzar-en laat ze berthawaf rond het oude huis (Ka'bah)" [Al-Hajj: 29]
Dan wordt voorgeschreven voor mensen die de Hajj en de Umrah te reproduceren en te vermenigvuldigen hun beste tawaaf gebed in het land onwettig is. Daarom vermenigvuldigen gebeden, qira'atul Koran, gebed kralen, Tahlil, dhikr. Perbanyaklah ook beveel onrechtvaardig en da'wah naar Allah Subhanahu wa Ta'ala weg waar veel mensen samenkomen uit Afrika, Europa, Amerika, Azië en anderen. Het is verplicht voor hen om deze kans goed te gebruiken.
[9]. Vervul NadzarNadzar al moet niet worden gedaan, maar als iemand te maken heeft gehoorzaamheid bernadzar, is het verplicht voor hem vervullen.
Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam gezegd.
"Betekenis: Wie bernadzar om God te gehoorzamen, laat hem dan gehoorzamen hem" [Bukhari]
Dus als iemand op de grond bernadzar deze illegale vorm van gebed, aanbidding of andere Tawaaf, is het verplicht voor hem om het gebed te verrichten in dit verboden land.
Allah Subhanahu wa Ta'ala zegt.
"Dat wil zeggen: En laat ze uit te voeren nadzar" [Al-Hajj: 29]
[10]. Help en doe goed aan de armenEen van de voordelen van de bedevaart is om te helpen en goed voor de armen die het uitvoeren van Hadj goed is of niet dit land veilig te doen.
Men kan de zieken te behandelen, bezoek hem te geven naar het ziekenhuis en hielp hem met de schat en drugs.
Dit all-inclusive voordelen van de bedevaart.
"Het betekent: .... dus zie je de voordelen voor hen" [Al-Hajj: 28]
[11]. Om de dhikr van Allah te reproducerenVeilig laten in dit land dhikr van Allah, of in een staat van staan, zitten en bebaring, met een rozenkrans (zeggende Subhanallah), hamdalah (zeggende Alhamdulillah), Tahlil (zeggende Laa ilaha ILALLAH), Takbir (zeggende Allahu Akbar) en hauqallah ( spraak wa Laa Laa haula quwata billah illa).
"Betekenis: Van Abu Musa Al-As'ari Allah 'anhu dat de Profeet sallAllahu' alayhi wa sallam zei:" De gelijkenis van degene die zijn Heer gedenkt en wie kan me niet herinneren hem is als de levenden en de doden ". [Bukhari, Bahjatun Nadzirin nee. 1434]
[12]. Bid tot HemEen van de voordelen van de hadj, moet vernederen ernstig en voortdurend bidden tot Allah Subhanahu wa Ta'ala, opdat Hij de liefde te aanvaarden, zet harten en daden, want Zijn hulp om Hem te gedenken, dank Hem en aanbidding zou verbeteren Hem: dat Hij zou helpen om verplichtingen na te komen waarmee hij ridhai karakter heeft en dat hij hielp om goed te doen aan zijn dienaren.
[13]. Manasik uit te voeren met de besteEen van de voordelen van de hadj, dient uit te voeren in zo perfect mogelijk, met de beste en misschien wel seikhlas bij het doen van tawaaf, sa'i, wukuf op Arafat, zijn in Moezdalifa, gooien Jumrah, evenals gebed, qira'atul Koran, dhikr , bidden, en anderen. Moet ook worden gewerkt aan de concentratie en oprechtheid.
[14]. Slachten of SacrificeEen van de voordelen van de Hadj is de slachting (dier) offer, zowel verplichte als bij berihram tammatu qiran, en geen verplichting is om taqarrub aan Allah Subhanahu wa Ta'ala.
Tijdens de 'boodschapper van Allah salla Allahu' de Farewell bedevaart alaihi wa sallam 100 individuen zijn geofferde dieren. De vriend ook de geslachte offer. Het is een offer van aanbidding, omdat het vlees wordt verdeeld onder de armen en behoeftigen in de dagen van Mina, en anderen.
Dat zijn enkele van de lessen van de Hadj (de vijf zuilen van de islam) hopelijk kunnen we de voordelen, en altijd gegeven leiding van Allah Subhanahu wa Ta'ala en gemakkelijk te vervullen. Amen
[Gekopieerd van As-Soennah Magazine Issue 09/Tahun III/1419H/1999M, bewerkt door Abu shalihah van Al-Furqan tijdschrift nummer 72 p.18-21. Penebit Stichting Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi km 8 Selokaton Gondangrejo - Solo 57 183]

IN Hajj en Umrah bedevaart
DoorUstadz Kholid Syamhudi

Voorwaar, Allah de Almachtige schiep de djinn en de mensheid, behalve om alleen Hem alleen te aanbidden, als te zeggen:
"En ik heb niet geschapen djinn en de mens om Mij te aanbidden".[Adh-Dzariyat/51: 56].
Om de aanbidding van de noodzaak van een media dat de betekenis en de aard van de aanbidding van de Almachtige God het wil kan uitleggen realiseren. Dus dat met zijn grote wijsheid, Hij zond Zijn apostelen te voeren en te leveren Zijn boodschap en van de Shari'a de djinn en de mensheid.
De perfectie van de islam is de bepaling van de bedevaart naar het Huis, al-Haram als een van de grote symbolen van de islam. Zelfs de Hajj is de vijfde zuil van de islam, en werd een van de middelen voor moslims om zich te verenigen, het verhogen van vroomheid en komen de beloofde paradijs voor de godvrezenden. Daarom heeft de perfectie syari'atnya, de islam is een procedure of methode van een volledig en gedetailleerd, dus geen noodzaak om het optellen en aftrekken bij de uitvoering van deze service te noemen.
Een deel van de pelgrimstocht is een pelgrimstocht, die moeten worden uitgevoerd om de persoon die de Hajj en Umrah. Als een onderdeel, dan is de uitvoering moet worden verklaard, met name ten aanzien van de verordeningen en wetten eromheen.
DEFINITIE ihramIhram woord overgenomen uit het Arabisch, van het woord al-Haram verboden of verhinderd zinvol. Het heet de ihraam, omdat iemand met de bedoeling om in te krijgen op de Hadj of Umrah, dan moet hij niet mocht zeggen en goed te doen met bepaalde dingen zoals jima ', gehuwd, vieze woorden, enzovoort. Vanaf hier, de geleerden definiëren ihram met de bedoeling een van de twee steken (dat wil zeggen Hajj en Umrah), of beide tegelijk. [1]
Zo wordt een duidelijk inzicht in de fouten die sommige moslims zeggen gekleed in een doek ihram ihram. Want het is de bedoeling van ihram in de Hajj of Umrah. Terwijl gekleed in ihram doek is een must voor iedereen die berihram.
PLAATS BERIHRAMIhram, als een belangrijk onderdeel verricht de bedevaart en Umrah van miqât. Een Bedevaart en Umrah zal zijn, hij kan het weten als een plaats berihram miqat. Degenen die dat niet doen berihram van miqât, wat betekent dat er een verplichting om de hadj te verlaten, waardoor het verplicht voor hen te vervangen door een dam (boetes).
PROCEDURE ihramA. Sunnah om een ​​bad te nemen voordat ihram voor mannen en vrouwen, zowel in de gegeven omstandigheden heilige, of menstruatie, zoals is overgeleverd door Jabir Allah 'anhoe Hij zei:
فخرجنا معه حتى أتينا ذا الحليفة فولدت أسماء بنت عميس محمد بن أبي بكر فأرسلت إلى رسول الله كيف أصنع? قال: اغتسلي واستثفري بثوب واحرمي (رواه مسلم)
"Toen kwamen we uit met de Profeet 'alayhi wa salaam. Toen we aankwamen bij Dhul Hulaifah, Asma bint Mohammed bin Abi Umais Bakr bevallen. Toen (Asma) verzonden (iemand om te voldoen) aan de Profeet sallAllahu' alayhi wa salaam (en vraag) : 'Wat moet ik doen?' Hij sallAllahu 'alayhi wa sallam zei: "baden en beristitsfarlah [2], en berihramlah'". [Overgeleverd door Muslim (2941) 8/404, Abu Dawud nee. 1905 en 1909, en Ibn Majah niet. 3074.]
Als er geen water is niet bertayammum, omdat de Soennah zuivering kan geen water als het niet bertayamum. L Allah noemt in de zuivering van hadats Tayammum als te zeggen:
"O, gij die gelooft, wanneer gij bidt, dan was je je gezicht en uw handen tot aan de ellebogen, wrijf uw hoofden en (was) uw voeten tot aan de enkels, en als je junub dan wassen, en als je ziek bent of in de reizen of terugkeren van het afvalwater (toilet) en raak de vrouw, dan hoeft u geen water, dan bertayamumlah met een goede bodem (netto) ... ". [Al-Ma `Idah / 5: 6].
Derhalve kan niet analoog aan (gewerkte) anderen. Ook omdat er geen voorbeeld of bevel van de Profeet 'alayhi wa salaam te bertayammum vooral als de pelgrim baadt de hygiëne aan de wet gebiedt hem om Asma `bintu Umais is de menstruatie voor de douche.
2. Sunnah om parfum te dragen wanneer ihraam, zoals verklaard door 'Aisha Allah anha:
كنت أطيب النبي n لإحرامه قبل ان يحرم و لحله قبل أن يطوف بالبيت.
"Ik heb de Profeet 'alayhi wa salaam parfums gekleed voor ihramnya voor berihram, en als halal voor de rondgang van de Kaaba." [Bukhari no.1539, en moslim nee. 1189].
Het gebruik van parfum is alleen toegestaan ​​op een ledemaat, en niet op kleding ihramnya, omdat de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam heeft gezegd:
لا تلبسوا ثوبا مسه الزعفران و لا الورس
"Draag geen kleding die blootgesteld Za'faran parfum en oorlogen".[Overeengekomen alaih].
Het dragen van parfum, zijn er twee omstandigheden:een. Berihram bad en slijtage voor, en het werd er afgesproken was geen probleem.b. Gebruik het na het douchen en voor berihram en parfums zijn niet verloren, het is toegestaan ​​door de geleerden, behalve Imam Malik en degenen die eens met zijn mening.
Postulaat de toelaatbaarheid van het gebruik van parfum ihraam, de hadith Aisha, zei hij:
كان رسول الله اذا أراد أن يحرم يتطيب بأطيب ما يجد ثم أرى وبيص الدهن في رأسه و لحيته بعد ذلك (رواه مسلم)
"Toen de Profeet 'alayhi wa salaam berihram, (hij) op de geur van de meest geurige dat hij wilde, toen zag ik de flits van de olie op zijn hoofd en zijn baard na dat". [Overgeleverd door Muslim, no.2830].
'Aisha zei: Allah anha ook:
كأني أنظر إلى وبيص المسك في مفرق رسول الله  و هو محرم
"Alsof ik een flits van Misk (Misk parfum) aan het hoofd van de Profeet 'alayhi wa salaam zag, terwijl hij in een staat van ihraam".[Overgeleverd door Muslim, nee. 2831, en Bukhari, nee. 5923].
Er is een probleem:Als iemand het dragen van parfum op zijn lichaam, met name het hoofd en baard, maar dan het parfum druppels of gesmolten, is dit van invloed of niet?
Het antwoord: geen effect, omdat de beweging van het parfum zelf en niet worden verplaatst, en ook omdat het lijkt aan de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam en zijn metgezellen nam niet de moeite als het druppelt geurige oliën, omdat ze de slijtage van de omstandigheden dat [3] toegestaan.
Dan, als iemand die berihram (mahram) voert wassingen, en hij droeg een geurende haarolie, dan zou het zijn wreef zijn hoofd in zijn handen. Als ze dat doet, dan is de olie zal vasthouden aan zijn handen, hoewel slechts in geringe mate, maar hoeft om handschoenen te dragen wanneer het zal het hoofd wrijven?
Shaykh Muhammad Salih al-'Oethaymien gaf nooit een verklaring over deze kwestie. Shaikh zei: ".. Is niet nodig, zelfs overdrijving in de religie en geen argumenten bevat dezelfde manier, niet het hoofd met een houten of lederen wrijf hij gewoon af met de palm van zijn hand, omdat het termaasuk zijn u vergeven" [4].
3. Het dragen van twee stukken witte doek gebruikt als een sarong en sjaal, zoals de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam:
ليحرم أحدكم فى إزار و رداء و نعلين
"Laat een van jullie berihram met behulp van handschoenen en een sjaal en een paar pantoffels." [Overgeleverd door Ahmad 2/34, en geclassificeerd als sahih door Ahmad Shakir sanadnya].
Twee stukken van witte doek werd de voorkeur, gebaseerd op de woorden van de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam:
خير ثيابكم البياض فالبسوها وكفنوا فيها موتكم
"De beste ben je een witte jurk, zet dan op je lichaam kafanilah hem en met hem". [Overgeleverd door Ahmad. Zie Sharh Shakir Ahmad, 4/2219, en hij zei: "Sahih isnad"]
Ibn Taymiyyah moge Allah genade met het boek van rituelen (p. 21) zei:. "De Sunnah voor twee berihram met een schone doek Als beide zijn wit, dan is het meer mainstream, en liet ihram met allerlei katoenen doek dimubahkan SHUF (fleece), enzovoort. toegestaan ​​berihram met een witte doek en wit zijn geen kleuren die zijn toegestaan ​​[5], hoewel de kleurrijke ". Zoals voor vrouwen, was ze nog steeds het dragen van kleding die haar intieme delen bedekt, behalve het gezicht en de handpalmen.
4. Disunahkan berihram na het gebed. Vermeld in de hadith van Ibn 'Umar' anhuma in Sahih Bukhari dat de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam heeft gezegd:
أتاني الليلة آت من ربي فقال: صل في هذا الوادي المبارك وقل عمرة في حجة
"Het kwam gisteravond uit de boodschapper van mijn Heer en zei:" Bid op deze gezegende Wadi en zeggen: '. Umratan hajjatin fi' "
Jabir ook hadith van Allah 'anhu
فصلى رسول الله في المسجد ثم ركب القصواء حتى إذا استوت به ناقته على البيداء أهل بالحج
"Toen de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam bidden in de moskee (van Dhul Hulaifah), dan klom hij de al-Qaswa' (de naam van zijn kameel). Tot een kameel staan ​​in al-Baida ', hij berihram voor de bedevaart." [Overgeleverd door Muslim]
Dus in overeenstemming met de sunnah van de meer mainstream en perfect, is berihram na de verplichte gebeden. Echter, als het niet krijgt tijd om te bidden fard dan zijn er twee meningen van de geleerden:
een. Blijf bad twee rak'ahs Sunnah, en dus dit jumhur advies, dat de algemeenheid van de hadieth van Ibn 'Umar' anhu gepostuleerd.
صل في هذا الوادي
"Het gebed van Wadi (vallei) is".
b. Het is niet voorgeschreven gebeden twee rak'ahs, en dus dit advies Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah. Hij zei in Majmu 'Fataawa (26/108): "Sunnah berihram na het gebed, of verplicht of Soennah Als hij was op het moment tathawu.', Aldus een van de twee meningen, en anderen dat hij het gebed fard dan, daarna berihramen zo niet dan is er geen speciale gebed voor de pelgrim, en dit is wat râjih ".
In de Ikhtiyarat (p. 116) zegt hij: "Berihram na de verplichte gebeden indien aanwezig, of sunnah (nafilah), omdat ihram niet beschikt over een speciaal gebed voor hem".
Dus geen twee rak'ahs bad speciaal voor ihraam.
5. Willen een van de rituelen en Sunnah zeggen voeren.Toegestaan ​​om een ​​van de drie steken, namelijk ifrad, qiran en tamattu ', zoals door' anha Aisha Allah 'te kiezen.
خرجنا مع رسول الله عام حجة الوداع فمنا من أهل بعمرة و منا من أهل بحج و عمرة و منا من أهل بحج و أهل رسول الله بالحج فأما من أهل بعمرة فحل عنه قدومه و أما من أهل بحج أو جمع بين الحج والعمرة فلم يحلوا حتى كان يوم النحر (متفق عليه)
"We hebben naar buiten komen met de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam in Farewell Hadj', dan een van ons die berihram met Umrah en er zijn berihram met Hajj en Umrah, en er zijn berihram met Hajj alleen, terwijl de Profeet sallAllahu 'alayhi wa salaam berihram met Hajj alleen. Als berihram met Umrah dan is hij halal na de komst van [6], en de berihram met een perfecte Hajj of Umrah bedevaart en is niet koosjer (afgezien van ihramnya) tot hij in de dagen Nahar [7]. "[Mutafaq 'alaih].
Daarom is iemand die bermanasik ifrad, zei hij:
لبيك حجا of لبيك اللهم حجا
en iemand die bermanasik tamattu ', zei hij:
لبيك عمرة of لبيك اللهم عمرة
en toen de dag Tarwiyah (8 Dzulhijah) luidt:
لبيك حجا of لبيك اللهم حجا
De sunnah is bermanasik qiran, zegt hij:
لبيك عمرة و حجا
Na de Soennah om Talbiyah reproduceren om de Kaaba te implementeren rondgang.
Dus een korte uitleg over de Hajj en Umrah bedevaart tijdje.Hopelijk nuttig. Allah de Almachtige weet het best-Shawab Bish.
[Gekopieerd van de Soennah tijdschrift 06/Tahun VII/1424H/2004M- 2003M Edition. Stichting gepubliceerde Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]________Voetnoot[1]. Zie Mudzakirat, Sharh 'Umdah (p. 65), en Syarhul-Mumti' (6/67).[2]. Istitsfar, is een poging om de lozing van bloed te voorkomen dat de genitaliën van de menstruatie of bevalling door het nemen van een lengte van doek, op de bloed ter plaatse en bedekt met een materiaal dat niet doordringen in de bloed worden genomen tip-ujunnya te binden in de maag. Zoals voor vandaag is al servetten.Zie Sharh Muslim, 8/404.[3]. Zie Syarhul-Mumti ', 6/73-74.[4]. Syarhul-Mumti ', 6/74.[5]. Geciteerd uit Syarhul-Mumti ', 6/75.[6]. Na het uitvoeren van Umrah door het uitvoeren van Tawaaf en sa'i.[7]. Op de 10e van Dhul Hijjah.
Haji KIES VOOR Soennah Of aalmoezen The Patriot BETALEN

DoorSheikh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz


VraagSheikh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz werd gevraagd: Voor mensen die zijn het uitvoeren van de Haj pelgrimstocht en hij was in staat om meer te gaan, is het genoeg voor hem in plaats van de bedevaart voor de tweede keer op een manier menginfakkan Hajj geld aan hen die de weg van Allah's streven in Afghanistan , waar een tweede pelgrimstocht Soennah terwijl het verstrekken van bijstand aan de jihad verplicht? Gelieve toe te lichten, moge Allah om u te belonen voor uw aandacht voor de moslims met het beste van kinderen.
BeantwoordenMensen die zijn het uitvoeren van de verplichte Haj, dan is het belangrijkste ding is dat de fondsen zullen worden gebruikt menginfakkan een tweede pelgrimstocht naar de mensen die in de zaak van Allah te vechten als de moedjahedien in Afghanistan en de mensen zijn in vluchtelingenkampen in Pakistan. Want toen de Profeet 'alayhi wa salaam werd gevraagd:
"Wat zijn de belangrijkste Amal". Dus de Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam zei: "Geloof in Allah en Zijn boodschapper". Asker zei: "En dan?" De Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam zei: "Jihad in de weg van Allah". Hij vroeg weer: "En dan?" De Profeet sallAllahu 'alayhi wa sallam zei: "Haji Mabrur". [Overeengekomen alaih]
In welke van de Profeet 'alayhi wa salaam maakte de bedevaart na de jihad. En dat betekende dat de Soennah Hajj. Voor de verplichte Hadj is een van de pijlers in de islam als het in staat is geweest om het te implementeren. En in de geschiedenis van shahihain vermelde de Profeet 'alayhi wa salaam, dat zei hij.
"Degenen die mensen helpen die het moeilijk hebben, dan is hij inderdaad heeft geworsteld. En degenen die zijn voorzien van de familie met vriendelijkheid, dan is hij inderdaad heeft gevochten "[Bukhari en Muslim]
En geen twijfel over dat de mensen die vechten voor de zaak van Allah is bantun materiaal dat nodig is van hun broeders. En financiën mensen die worstelen meer dan betalen voor een belangrijk bedevaartsoord voor twee hadith Soennah en anderen.En we bidden tot God om hulp.
Of KIES Haji Sunnah goed doel?

DoorSjeik Abdullah bin Abdurrahman Al-Jibrin

Vraag.Sjeik Abdullah bin Abdurrahman Al-Jibrin asked: Ik ben verplicht tot uitvoering van de Hadj bedevaart en is nu in staat om weer te gaan.Wat is belangrijker menyedekahkan geld voor een tweede bedevaart of Hadj mij?
BeantwoordenAls u de breedte van het pand en laat het goede doel in aanvulling op de hadj, is het belangrijk voor u te implementeren beide. Maar als het kan niet beide doen, terwijl om je heen zijn er arme mensen in wanhopige behoefte aan hulp of activiteiten die een goede middelen nodig, dan haal je het geld van hun bedevaart is groter dan de Soennah Hajj. Als er geen behoefte aan een zeer noodzakelijk is het bedevaartsoort.
[Gekopieerd uit het boek Fatwa Fatwa Hajj en Umrah door de grote geleerden van Saoedi-Arabië, Mohammed bin Abdul Aziz Al-Composer Musnad, gepubliceerd door Ash-Shafi'i Imam Pustakan.Vertalers H.Asmuni Solihan Zamakhsyari Lc]
Een bezoek aan de stad Mekka, Medina en Jeddah, Saoedi-Arabië.

Mekka land was vroeger een zeer kale woestenij. Uitgaande van de profeet Abraham en zijn vrouw, moeder Siti Hajar, die een gebouw (kamer), dat tevens dienst doet als een klein huis van aanbidding.Daarna werd weinig Ismail geboren in het land van Mekka.Wanneer een klein Ismail, Abraham openbaring van Allah SWT te krijgen om terug te gaan naar het land van Palestina. Na 10 jaar later keerde hij terug naar het Heilige Land van Mekka en vond zijn zoon, heeft Ismail groot geweest.Op dat moment Profeet Ibrahim en Ismail gezamenlijk te bouwen aan een heiligdom. Op het eerste, het gebouw was bedrieglijk eenvoudig. Er werd vastgesteld vanaf een stapel stenen met eenvoudige vormen ook. Toen het gebouw kreeg de naam van de Kaaba. En als een mekka voor de gebeden van de moslims tot nu toe, hoewel deze richting had ook omgeleid naar de Aqsa-moskee in Palestina.Het bouwen van een eenvoudige Ka'bah werd later ervaren groei in de tijd. Tot de heerlijkheid die we allemaal kunnen zien vandaag.Nu Masjidl Haram zal opnieuw worden verlengd tot aan de glorie later in het jaar 2020 met een ontwerp dat perfect is (zie foto's)
Steden Mekka en Medina zijn de twee heiligste steden van de islam. Daar ligt de Ka'aba en de profeet van de moskee is de wens van moslims om te bezoeken.In aanvulling op het bestaan ​​van twee grote moskeeën, zijn er veel meer historische plekken in Mekka en Medina en de omliggende regio. Er is een heuvel met 'Nur haar en ook het gebied van' een grot Hira Arafah. In de medina zijn er Quba Moskee, de eerste moskee gebouwd in de geschiedenis van de emigratie van de moslims. Er is ook al Hijr, de regio is een voormalige Thamoed, rock beeldhouwer.

Berumrah & Bedevaart - Mekka ligt op ongeveer 600 km ten zuiden van Medina, ongeveer 200 km ten noordoosten van Jeddah precies op de coördinaten 21 ° 25'24 "N, 39 ° 49'24" Oost Coördinaten: 21 ° 25'24. "N, 39 ° 49'24" E De stad is een smalle vallei omringd door bergen met de bouw van de Ka'aba in het centrum. Zo werd in de oudheid de stad is gevoelig voor overstromingen wanneer het regenseizoen voor de Saoedi-Arabische regering om deze stad te verbeteren en renoveren van de stad. Zoals de meeste steden in Saoedi-Arabië, de stad heeft een gematigd woestijn.Ontwikkeling van de stad Mekka is onlosmakelijk verbonden met het bestaan ​​van de profeet Ismaël en Hagar als de eerste bewoners van deze stad, die door de profeet Abraham geplaatst op Gods bevel. Bij de ontwikkeling van opkomende Jurhum mensen die uiteindelijk wonen. In de volgende periode werd de stad onder leiding van Quraish, die is de belangrijkste stam of stammen op het Arabische Schiereiland, omdat het het gezag van de Kaaba. Deze stam is bekend in de handel zelfs op hun handelsactiviteiten pasa bekend was naar Damascus, Palestina en Afrika. Cijfer als het hoofd van de stam van Quraish werd Qussai gevolgd door Abdul Muttalib. Profeet Mohammed is een directe afstammeling van de profeet Ismaël en Qussai.In 671, werd de Profeet Mohammed in deze stad geboren en opgroeien. Eerst ontvangen openbaring van God verworpen zijn volk, maar zijn leer was nog steeds in het donker denken (Jahilliyah) om naar Medina. Na de ontwikkeling van Medina, de profeet Mohammed eindelijk terug naar Mekka in de missie van de bevrijding van de stad Mekka zonder bloedvergieten.Bij de volgende Mekka onder het bestuur van het kalifaat, gevestigd in Medina, en de koning die regeerde in Damascus (Ummayyah dynastie), Baghadad (Abbasiden) en Turkse (Ottomaanse) die was onder de Sharif Hussein. Dan verenigd onder de regering van Saoedi-Arabië door Abdul Aziz ibn Saud tot heden is de tweede dienaar van de heilige stad.
Berumrah & Bedevaart - Al Madinah Munawwarah atauMadinah: مدينة رسول الله of المدينه, (ook Madinat Rasoel Allah, Medina an-Nabi) is de belangrijkste stad in Saoedi-Arabië. Is een bruisende stad diziarahi of bezocht door de moslims. Er zijn van de profeet moskee die de verdienste en deugd voor moslims heeft. In de Hadith, de profeet Mohammed vzmh zei dat:"Bidden in masjidku (van de profeet Moskee) heeft de verdienste 10000x en gebeden in de Haram (Mekka) heeft de verdienste 100000x"De stad heeft op dit moment een bevolking van ongeveer 600.000 inwoners. Voor moslims is de stad wordt beschouwd als de tweede heilige stad. Op het moment van de profeet Mohammed, werd de stad een centrum van de prediking, onderwijs en de islamitische regering. Van deze stad en de islam verspreid over-Arabië en vervolgens aan de hele wereld.De stad is ongeveer 600 km in de noordelijke stad Mekka. In het verleden duurt een tijdje te bereiken Medina (ongeveer een maand) met behulp van Camel. Terwijl de huidige kan worden bereikt ongeveer 6 uur door de snelweg die werd gebouwd door de regering van Saoedi-Arabië. In het bewind van de Ottomaanse Turkije, is er een spoorlijn tussen Medina naar Amman (Jordanië) en Damascus (Syrië). die deel uitmaakt van de spoorlijn Istanbul (Turkije), Haifa (Israël), bekend als de Hejaz Railway. Nu het pad is er niet meer en het station gebruikt als een museum van de Medina.De lijn werd voor het eerst gebruikt voor het vervoer van pelgrims glad te maken. Saai is in aanvulling op de wegen te gebruiken, de stad Medina kan worden geraadpleegd via de lucht met internationale Badara wordt voornamelijk gebruikt in de bedevaart seizoen in aanvulling op King Abdul Aziz Airport in JeddahGeografisch gezien, de stad is plat, omringd door bergen en heuvels en de woestijn klimatenStad van Medina in de periode voor de ontwikkeling van de islam bekend als Yathrib. Bekend als een centrum van handel. Toen de profeet Mohammed uit Mekka gemigreerd stad werd omgedoopt tot Medina islamitische sebgai development center tot aan zijn dood en werd daar begraven. Vervolgens werd de stad het centrum van de opvolger van de profeet Mohammed, die bekend staat als het centrum van het kalifaat. Terdapa drie kalief die regeerde van deze stad van Abu Bakr, Umar en Uthman bin Affan. Op het moment van Ali ibn Abi Talib werd de regering verplaatst naar Kufa in Irak als gevolg van politieke onrust wordt veroorzaakt door de terbununya kalief Uthman pemberontak.Selanjutnya als de schakelaar in de zonen van de Omajjaden, de overheid verplaatst naar Damascus en toen de regering verplaatst naar de zonen Abassiyah, de overheid verplaatst naar de stad van Bagdad Op het moment van de Profeet Mohammed SAW, medina stadsbewoners zijn mensen die moslims en joden worden beschermd bestaan. Echter, door verraad gepleegd tegen de bevolking van Medina, toen de oorlog Ahzab dan de Joden verdreven van Medina.Nu is de heilige stad Mekka Medina met de overheid onder de bediening van het koninkrijk van Saoedi-Arabië, dat is de tweede dienaar van de heilige stad.
Berumrah & Hajj - is de belangrijkste havenstad Jeddah in Saoedi-Arabië zowel zee-en luchthaven. Gelegen aan de oevers van de Rode Zee en als andere steden in Saoedi-Arabië, Jeddah heeft een woestijnklimaat.Jeddah is een vissersdorp voor de 2500 jaar geleden. Opgericht in 647 AD door kalief Uthman bin Affan die uiteindelijk gebruikt als een haven ten behoeve van de pelgrims, vooral in perioden van pelgrims maakte de reis door de zee, niet door de lucht als dit.Als handelsstad, Jeddah over voldoende gemeentelijke voorzieningen. Zee haven is de belangrijkste haven van de handel, die centraal staat in veel landen, vooral landen in de oostkust van Afrika en Jemen. Koesteren een vrije poort.De luchthaven van Jeddah is er een vrij algemeen bekend dat King Abdul Aziz Airport, die een hoge mate van activiteit, vooral in de zomer worden gebruikt om de luchtvaart haji.Selain Hajj, Jeddah luchthaven wordt gebruikt voor gewone commerciële doeleinden dan Dammam en Riyad dienen.Jeddah onduidelijke oorsprong, maar uit bronnen die in het algemeen worden gebracht door pelgrims, Jeddah woord komt van het Arabische woord dat oma Jaddah betekent, want er is een graf aangenomen dat het graf van de vrouw van profeet Adam Eva die waren de voorouders van de mens te zijn. Een andere bron zei dat Jeddahberasal van Djedda in het Arabisch woord dat betekent zee.(Bron http://id.wikipedia.org)

Vijf goede redenen om een ​​hotelkamer tijdens de Hajj en Umrah reis in Saoedi-Arabië bij Agoda boeken.

Vijf goede redenen om een ​​hotelkamer te boeken tijdens de Hajj en Umrah reizen voor de steden Mekka, Medina, Jeddah en andere steden in Saoedi-Arabië met Agoda klik op advertenties aan de linkerkant (rechts) of de bodem van dit artikel of in een dergelijke blog aetikel hieronder vermeld zijn:


 
Meer dan 170.000 hotels over de hele wereld - meer wordt elke dag
 
Vertrouwd door meer dan 4.000.000 tevreden klanten
 
1,2 miljoen + hotelbeoordeling Agoda klanten per jaar
 
Meer dan 1.000 gratis overnachtingen verlost elke dag met spaarpunten
 
Met de beschikbaarheid in meer dan 22.000 steden over de hele wereld
12 Hotels gevonden in Mekka City Center, 12 beschikbaar

 
vanUSD 293per nacht Moevenpick Hotel & Residence Hajar Tower MekkaAbraj Al Bait van koning Abdul Aziz Poort P.O. Box 17 700, Mekka / Mekka 8.1based Fantastische 21 955 op 86 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumGelegen in het hart van de religie van Mekka, 5-sterren luxe hotel dat elegante kamers, suites en residentiële appartementen biedt, speciaal ontworpen voor de gasten ...Deze locatie ligt dicht bij de Haram, winkels en eetgelegenheden.Het hotel is uitgerust met een geluidssysteem dat de Azan en gebeden van de Grote Moskee te horen ...Zahrul, Maleisië 9 februari 2012


 
vanUSD 547per nacht Hilton Makkah TowersPO Box 844, Mekka / Mekka Fantastische 8.5based op 66 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumMet 599 kamers, deze woning beschikt over alle faciliteiten en diensten die u mag verwachten van een 4-sterren hotel. De gasten vinden een dvd / cd-speler, kitchenette, film in de wacht binnen ..Ontbijt reserveringen zijn waar en geweldig ...Abdulnasser, Qatar 27 december 2011


 
vanUSD 1067Raffles Makkah Palace 's nachtsPostwissel Box 1281, Oum Al-Qura St, Mecca / Mekka 21 955 Grote 9.5based op 7 beoordelingen

  
Hotel Area: Mecca Downtown Wi-FiElk van 209 kamers in 5-sterren hotel heeft een goede superieure faciliteiten. Iedere kamer in het hotel biedt de gasten airconditioning, Rookvrije kamers, badjassen. Coffee shop, ...heel nieuw en het is de zeven sterren en ik raad iedereen die wil naar ommra om alleen dit hotel te nemen ...Ahmed, Verenigde Arabische Emiraten 15 januari 2012


 
vanUSD 53per nacht Hotel Mercure HibatullahUm Al Qura Straat Al Hafayer POBOX 51 177, Ibrahim Al Khalil Street, Mekka / mekka 6.0based boven het gemiddelde op 2 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumLeun achterover en ontspan in een van de hotels 381 kamers, alle ontworpen met gasten comfort in pikiran.Para Gasten zullen Televisie, Rookvrije kamers, Minibar wachten in elke vinden ...

 
vanUSD 293per nacht Hilton Makkah HotelPo Box 844, Mekka / Mekka Fantastische 8.9based op 21 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAlle kamers hebben een bureau, haardroger, in-house films en andere voorzieningen. Gasten zullen genieten van de faciliteiten en diensten omvatten vergaderfaciliteiten, winkels, ...dienst en net Infront van de Ka 'bah ...Syafuan, Indonesië 21 februari 2012


 
vanUSD 154per nacht White Palace HotelAl Shamia, Mekka / Mekka 2.0based ontvangen op 1 beoordeling

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumInbegrepen in alle kamers televisie, douche, aparte douche en bad, minibar. Wasserij / stomerij, winkel, 24-uurs roomservice zijn enkele van de extra gemakken die u zult vinden ...

 
vanUSD 347per nacht Makkah Clock Royal Tower A Fairmont HotelKoning Abdul Aziz Endowment, Mekka / Mekka Fantastische 8.4based op 15 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAlle kamers hebben een strijkijzer, een haardroger, kluisje op de kamer, bureau in elke kamer. Restaurant, wasserij / stomerij, 24 uur room service zijn enkele extra ...groot buffet, de Ka'aba uitzicht was leuk ...Reem, Koeweit 17 januari 2012


 
vanUSD 203per nacht Hotel Al ShohadaPostwissel Box 10 056, Mekka / Mekka, gemiddeld. 5.7based op 1 beoordeling

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAlles wat naar het hotel te doen is gecentreerd rond de gasten ervaring, zorgen voor comfort en ontspanning. Al Shohada hotel in Mekka / Mekka eenvoudig via onze beveiligde ...

 
vanUSD 1333per nacht Al Maqam Housing Center HotelAjyad Street, Mekka / Mekka 3.7based ontvangen op 1 beoordeling

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAlle kamers hebben een bad, koffie / thee, satelliet / kabeltelevisie, een kluisje en andere faciliteiten. Voor het comfort en gemak van de gasten, vindt u ook de was ...

 
vanUSD 24per nacht Hotel Plaza Mobark 2Al Mesflah - Ibrahim Al Khalil Street, Mekka / mekka 3.8based ontvangen op 2 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumEnkele van de functies die u zult genieten zijn kabel / satelliet-tv, minibar, air-conditioning. Om de gasten het gevoel dat compleet, Mekka / Mekka hotel beschikt over een business center, ...

 
vanUSD 227per nacht Dar Al Eiman Royal HotelAjyad Street, Mekka / Mekka Fantastische 8.4based op 19 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumBureau, bar, mini, haardrogers zijn van de faciliteiten die gasten zullen vinden in elke kamer. Het hotel heeft een restaurant, wasserij / stomerij, op te slaan als onderdeel van ...Zeer clost aan de Haram, onderhouden, veel eten plaatsen en winkels ...Haytham, Canada 13 december 2011


 
vanUSD 293per nacht Al Marwa Rayhaan by Rotana Hotel MakkahAbraj Al Bait, Ajyad Street, Mekka / Mekka Zeer goed 7.9based op 20 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAanbevolen in elke kamer, onder andere faciliteiten, haardroger, strijkplank, bureau, badjassen. Andere functies in het hotel zijn restaurant, wasserij / stomerij, 24 uur ...

10 hotels gevonden in de buurt van Al-Masjid al-Haram moskee (minder dan 1 km), 10 beschikbaar

 
vanUSD 1067Raffles Makkah Palace 's nachtsPostwissel Box 1281, Oum Al-Qura St, Mecca / Mekka 21 955 (0,26 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) Groot 9.5based op 7 beoordelingen

  
Hotel Area: Mecca Downtown Wi-FiElk van 209 kamers in 5-sterren hotel heeft een goede superieure faciliteiten. Iedere kamer in het hotel biedt de gasten airconditioning, Rookvrije kamers, badjassen. Coffee shop, ...heel nieuw en het is de zeven sterren en ik raad iedereen die wil naar ommra om alleen dit hotel te nemen ...Ahmed, Verenigde Arabische Emiraten 15 januari 2012


 
vanUSD 293per nacht Hilton Makkah HotelPo Box 844, Mekka / Mekka (0,27 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) Fantastische 8.9based op 21 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAlle kamers hebben een bureau, haardroger, in-house films en andere voorzieningen. Gasten zullen genieten van de faciliteiten en diensten omvatten vergaderfaciliteiten, winkels, ...dienst en net Infront van de Ka 'bah ...Syafuan, Indonesië 21 februari 2012


 
vanUSD 227per nacht Dar Al Eiman Royal HotelAjyad Street, Mekka / Mekka (0,28 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) Fantastische 8.4based op 19 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumBureau, bar, mini, haardrogers zijn van de faciliteiten die gasten zullen vinden in elke kamer. Het hotel heeft een restaurant, wasserij / stomerij, op te slaan als onderdeel van ...Zeer clost aan de Haram, onderhouden, veel eten plaatsen en winkels ...Haytham, Canada 13 december 2011


 
vanUSD 1333per nacht Al Maqam Housing Center HotelAjyad Street, Mekka / Mekka (0,31 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) Acceptable 3.7based op 1 beoordeling

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAlle kamers hebben een bad, koffie / thee, satelliet / kabeltelevisie, een kluisje en andere faciliteiten. Voor het comfort en gemak van de gasten, vindt u ook de was ...

 
vanUSD 293per nacht Moevenpick Hotel & Residence Hajar Tower MekkaAbraj Al Bait van koning Abdul Aziz Poort P.O. Box 17 700, Mekka / Mekka 21 955 (0,32 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) Fantastische 8.1based op 86 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumGelegen in het hart van de religie van Mekka, 5-sterren luxe hotel dat elegante kamers, suites en residentiële appartementen biedt, speciaal ontworpen voor de gasten ...Deze locatie ligt dicht bij de Haram, winkels en eetgelegenheden.Het hotel is uitgerust met een geluidssysteem dat de Azan en gebeden van de Grote Moskee te horen ...Zahrul, Maleisië 9 februari 2012


 
vanUSD 347per nacht Makkah Clock Royal Tower A Fairmont HotelKoning Abdul Aziz Endowment, Mekka / Mekka (0,33 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) Fantastische 8.4based op 15 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAlle kamers hebben een strijkijzer, een haardroger, kluisje op de kamer, bureau in elke kamer. Restaurant, wasserij / stomerij, 24 uur room service zijn enkele extra ...groot buffet, de Ka'aba uitzicht was leuk ...Reem, Koeweit 17 januari 2012


 
vanUSD 293per nacht Al Marwa Rayhaan by Rotana Hotel MakkahAbraj Al Bait, Ajyad Street, Mekka / Mekka (0,33 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) Heel goed 7.9based op 20 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAanbevolen in elke kamer, onder andere faciliteiten, haardroger, strijkplank, bureau, badjassen. Andere functies in het hotel zijn restaurant, wasserij / stomerij, 24 uur ...

 
vanUSD 547per nacht Hilton Makkah TowersPO Box 844, Mekka / Mekka (0,38 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) Fantastische 8.5based op 66 beoordelingen

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumMet 599 kamers, deze woning beschikt over alle faciliteiten en diensten die u mag verwachten van een 4-sterren hotel. De gasten vinden een dvd / cd-speler, kitchenette, film in de wacht binnen ..Ontbijt reserveringen zijn waar en geweldig ...Abdulnasser, Qatar 27 december 2011


 
vanUSD 154per nacht White Palace HotelAl Shamia, Mekka / Mekka (0,69 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) Acceptable 2.0based op 1 beoordeling

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumInbegrepen in alle kamers televisie, douche, aparte douche en bad, minibar. Wasserij / stomerij, winkel, 24-uurs roomservice zijn enkele van de extra gemakken die u zult vinden ...

 
vanUSD 203per nacht Hotel Al ShohadaPostwissel Box 10 056, Mekka / Mekka., (0,83 mijl van Al-Masjid al-Haram moskee) boven het gemiddelde 5.7based op 1 beoordeling

  
Hotel Area: Stad Mekka het centrumAlles wat naar het hotel te doen is gecentreerd rond de gasten ervaring, zorgen voor comfort en ontspanning. Al Shohada hotel in Mekka / Mekka eenvoudig via onze beveiligde.
21 Hotels gevonden in Medina / Medina, 1 beschikbaar

 
vanUSD 240per nacht Hilton MadinahKing Fahd Road P.O. Al Madina Mounawara Box 3939, Medina / Medina Zeer goed 8.0based op 10 beoordelingen

  
Hotel Area: Medina City CenterDe gasten vinden de beste faciliteiten in elk van de 340 kamers in 3-sterren hotel. Elke kamer haardroger, bureau, airconditioning, dagelijkse krant. Het ...Locatie de buurt van de Nabawi, comfortabele kamers ...Zahrul, Maleisië 05 februari 2012


 
vanUSD 107per nacht Villa in MedinaNorth Central Area, Medina, Saoedi-Arabië, Medina / Medina Zeer goed 7.7based op 12 beoordelingen

  
Hotel Area: Medina City CenterEnkele van de functies die u zult genieten zijn Rookvrije kamers, kluisje op de kamer, strijkplank, bureau. Executive verdieping, lift, 24-uurs roomservice zijn enkele van de extra gemakken die u zult ...Netjes en opgeruimd. Acceptatie spreekt redelijk Engels taal ...Syed, Canada 15 februari 2012


 
vanUSD 1813per nacht Hotel Al Madinah CromWest Central Area, Medina / Medina Leuk 6.6based op 3 reviews

  
Hotel Area: Medina City CenterGasten zullen haardroger, dagelijkse krant, te vinden in een kluisje in elke kamar.Selain wachtkamer, het onroerend goed in Medina / Medina heeft een wasserij / stomerij, executive floor, ...

 
vanUSD 127per nacht Al Ansar Golden HotelTegenover de Heilige Moskee, Noord-Central Area, Medina / Medina Nieuw!Recensie binnenkort
  
Hotel Area: Medina City CenterDe gunstige ligging, toegewijd personeel en de eersteklas faciliteiten maken dit hotel tot een favoriet onder reizigers. Maak een reservering in het Al Ansar Golden Hotel Medina / Medina gemakkelijk ...

 
vanUSD 133Madinah Marriott Hotel per nachtKing Faisal Street, West-provice, Medina / Medina Goede 7.3based op 14 beoordelingen

  
Hotel Area: Medina City CenterDe gasten vinden Air Conditioning, Rookvrije kamers, televisie wachten in elke kamer. Restaurants, winkels, 24-uurs roomservice, Business Center zijn enkele van de extra gemakken die u zult ...

 
vanUSD 160Dyar per nacht Empire HotelKing Fahad Street, Medina / Medina Nieuw!Recensie binnenkort
  
Hotel Area: OverigeOm de gasten zich comfortabel voelen, alle kamers Rookvrije kamers, dagelijkse krant, haardroger. Andere functies in het hotel zijn restaurant, lift, kamer 24 uur ...
47 Hotels gevonden in Jeddah, 3 beschikbaar

 
vanUSD 184per nacht Al Hamra Hotel Beheerd door PullmanPalestijnse straat, Postbus 7375, Jeddah Goede 7.0based op 8 beoordelingen

  
Hotel Area: Regionale FalastinInbegrepen in alle kamers huis, strijkplank, rookvrije kamers. 24-uurs roomservice, restaurants, winkels zijn enkele van de extra gemakken die u zult vinden in Jeddah ...

 
vanUSD 97per nacht Holiday Inn Jeddah Al Salam HotelKing Khaled St. Postbus 6582 Mekka Road, Jeddah 5.8based boven het gemiddelde op 14 beoordelingen

  
Hotel Area: Jeddah City CenterAlle kamers beschikken over een kluisje, strijkplank, dagelijkse krant, airconditioning en andere faciliteiten. Andere functies in het hotel onder andere een zakencentrum, vergaderfaciliteiten, ...Locatie - ideaal voor zakelijke reizigers ...Norhanirus, Maleisië 06 februari 2012


 
vanUSD 280per nacht Jeddah Hilton HotelAl Corniche Road, PO Box 21 362 128 428 Jeddah Al Shati district van het koninkrijk van Saoedi-Arabië, Jeddah Zeer goed 7.7based op 25 beoordelingen

  
Hotel Area: Jeddah SuburbsDe gasten vinden de beste faciliteiten in elk van de 388 kamers in 5-sterren hotel beschikt over een bureau populer.Semua, badjassen, in-house films, rookvrije kamers en ...

 
vanUSD 232per nacht Radisson SAS Royal Suite Hotel - JeddahMadina Road, Jeddah Zeer goed 7.7based op 5 beoordelingen

  
Hotel-ruimte: een NahdahOm de gasten zich comfortabel voelen, alle kamers Rookvrije kamers, dagelijkse krant, AC. Excellent hotel in Jeddah heeft ook een 24-uurs room service, ...

 
vanUSD 427Rosewood Corniche Hotel per nachtCorniche Road, Jeddah 48 122 9.0based Fantastic op 8 beoordelingen

  
Hotel Area: OverigeElk van de 127 kamers in 5-sterren hotel hebben beide superieure faciliteiten. Inbegrepen in alle kamers televisie, internettoegang - draadloos, in de kamer, toegang tot internet - ...

 
vanUSD 267per nacht Hotel Intercontinental JeddahCorniche Al Hamra, Jeddah Fun 6.8based op 3 reviews

  
Hotel Area: Waterfront GebiedenDe gasten vinden in de kluis op de kamer, bureau, airconditioning wachten in elke kamer. Kan ook worden gevonden in het restaurant van het hotel, vergaderruimtes, winkels. Het hotel biedt superieure ...

 
vanUSD 257per nacht Crowne Plaza HotelAl-Corniche Al Hamra District, Jeddah Fantastische 8.3based op 8 beoordelingen

  
Hotel Area: Waterfront GebiedenElk van de 226 kamers van dit 5-sterren hotel heeft alle comfort en gemakken in rumah.Beberapa functies die u zult genieten zijn haardroger, internettoegang - draadloos netwerk, lucht ...

 
vanUSD 147per nacht Radisson Blu Hotel JeddahMedina Road Postbus 8483 Jeddah, Jeddah 21 482 Zeer goed 8.0based op 12 beoordelingen

  
Hotel Area: OverigeSit back and relax in een van de 292 hotelkamers, alle ontworpen met gasten comfort in pikiran.Beberapa functies die u zult genieten zijn airconditioning, internettoegang - draadloos netwerk, ...zeer gunstige ligging en goede zakelijke faciliteiten ....David, Australië 14 januari 2012


 
vanUSD 74per nacht Golden Tulip Hotel JeddahAirport Road, PO Box 2559 Jeddah 21 461 Saoedi-Arabië, Jeddah ontvangen 5.0based op 3 reviews

  
Hotel Area: AirportDe voet is een modern pand in het centrum van Jeddah en beschikt over een scala aan handige voorzieningen. Het hotel heeft een ideale locatie voor toeristen, dicht bij het strand en op slechts ...

 
vanUSD 547per nacht Waldorf Astoria Qasr Al SharqNoord-Corniche Road, Jeddah Fantastic 8.8based op 2 beoordelingen

  
Hotel Area: Jeddah City CenterOf het nu voor zaken of vakantie, elk van 38 kamers in 5-sterren hotel, is het Waldorf Astoria Qasr Al Sharq is ontworpen om gasten te helpen ontspannen in comfort en gaya.Setiap Internet toegang ...

 
vanUSD 213per nacht Movenpick Hotel JeddahPO Box 2109 Madina Road, Jeddah Zeer goed 7.8based op 14 beoordelingen

  
Hotel Area: Jeddah City CenterLeun achterover en ontspan in een van de hotels 124 kamers, alle ontworpen met gasten comfort in pikiran.Untuk maken de gasten zich comfortabel voelen, alle kamers op de kamer van haar, ...

 
vanUSD 106per nacht Red Sea Palace HotelKing Abdulaziz Road PO Box 824 Jeddah 21 421 Saoedi-Arabië, Jeddah Goede 7.0based op 7 beoordelingen

  
Hotel Area: AirportWat een beter hotel voor gebruik als uitvalsbasis voor het verkennen van Jeddah Red Sea Palace Hotel, gelegen in het hart van de stad? Dit huis is een ideale plek voor shopaholics, gelegen ...

 
vanUSD 129per nacht Makarim Village AnnakheelNoord om te haten, Jeddah Fun 6.5based op 6 beoordelingen

  
Hotel Area: OverigeElke douche, balkon / terras, minibar, satelliet / kabel TV. Excellent hotel in Jeddah heeft ook een wasserij / stomerij, winkel, vergaderfaciliteiten, ...

 
vanUSD 138per nacht Ramada Continental Hotel JeddahPalestina Street, Jeddah 21 472 Zeer goed 7.7based op 5 beoordelingen

  
Hotel Area: OverigeIedere kamer in het hotel biedt de gasten douche, televisie, rookvrije kamers. Gasten zullen genieten van de faciliteiten en diensten zoals restaurants, vergadering ...

 
vanUSD 92per nacht Appartement Ewa Safari HotelAlsalama Afst. -Madina Al-Quraish Bridge Road, Jeddah Fun 6.2based op 3 reviews

  
Hotel Area: OverigeOm de gasten zich comfortabel voelen, alle kamers hebben televisie, airconditioning, strijkplank. Andere functies in het hotel zijn lift, businesscentrum, kamer 24 uur ...

 
vanUSD 240per nacht Elaf Jeddah Red Sea Mall HotelCorniche Road, Jeddah Fantastische 8.8based op 7 beoordelingen

  
Hotel Area: OverigeAlle kamers hebben een haardroger, dagelijkse krant, airconditioning, strijkplank in elke kamer. Andere functies in het hotel zijn wasserij / stomerij, vergaderfaciliteiten ...

 
vanUSD 79per nacht Holiday Jawad Al Al AbyadPrins Fahad Street (Siteen Street), New Jeddah!Recensie binnenkort
  
Hotel Area: OverigeEnkele van de functies die u zult genieten zijn satelliet / kabeltelevisie, bad, rookvrije kamers, douche. Gasten zullen genieten van de faciliteiten en diensten, waaronder de veiligheid ...

 
vanUSD 91per nacht Rest Inn Suites Hotel ijzelKoning Abdul Aziz Road, New Jeddah.!Recensie binnenkort
  
Hotel Area: OverigeInbegrepen in alle kamers airconditioning, douche en bad, satelliet / kabel TV. Om iedere gast completer, Jeddah hotel biedt lift, room service, ...

 
vanUSD 67per nacht Hotel Suites SanamCommerciële wijken, Jeddah Grote 10.0based op 1 beoordeling

  
Hotel Area: OverigeDe gasten vinden strijkplank, bureau, haardroger wachten in elke kamer. Gasten zullen genieten van de faciliteiten en diensten, waaronder de ruimte lift, restaurant 24 uur ...

 
vanUSD 93per nacht Bhadur Resort JeddahObhor noorden, 3.0based Jeddah ontvangen op 1 beoordeling

  
Hotel Area: OverigeEr zijn televisie, badkuip, airconditioning in elke goed uitgeruste hotelkamer. Het beschikt over een restaurant, room service, kluisjes, business center, Jeddah ...

 
vanUSD 479per nacht Park Hyatt Jeddah Marina Club & Spa HotelAl Hamra District, Zuid-Corniche, Jeddah 6.7based Fun op 2 beoordelingen

  
Hotel Area: Waterfront GebiedenElke kamer is voorzien van airconditioning, rookvrije kamers, bureau. Excellent hotel in Jeddah heeft ook een 24-uurs room service, winkels, vergaderfaciliteiten. Voorzieningen voor recreatie.
Meer info in andere talen op een weblog zie hieronder:
http://kekabah.blogspot.com/http://travelandhealthnews.blogspot.comhttp://entertainmentandgetextramoney.blogspot.comhttp://mjusuf.blogspot.com/http://computer-internet-usaha.blogspot.com/http://computer-internet-3d-animationsetc.blogspot.com/http://newsvideo-photo.blogspot.com/http://allsportcourseskursusolahraga.blogspot.com/http://computer-internet-bussines.blogspot.com/http://education-pendidikan-online.blogspot.com/http://jobvacancieslowongankerja.blogspot.com/http://soccercoursessepakbola.blogspot.com/http://moviemusicfilmmusik.blogspot.com/http://languagecourseskursusbahasa.blogspot.com/http://cookreciperesepmasakan.blogspot.com/http://clickbankbussinesbankdatabisnis.blogspot.com/http://entertainmentandgetextramone.blogspot.com
bron: http://almanhaj.or.id/

No comments:

Post a Comment