Friday, March 16, 2012

Користи го начин хаџ у Меку да доведу добра у свету и у даљем тексту:

Користи го начин хаџ у Меку да доведу добра у свету и у даљем тексту:

ПоШеик Абдулах бин Абдул Азиз Баз


Међу Асмаул Хусна власништву Аллаха је Ал-Хаким, што значи: "Оно што издваја овај закон, или шта имају природу мудрости, где Бог говори и делује узалудно.

 
Отуда све Серијат Аллахова теала Субханаху ва има велики и добар од многих благодети његовог службеника у свету као што су сјај срца, мир ума и добром стању. Такође, због добре и велике победе у свом родном граду задовољства (Ахирет) гледајући на свом лицу и зарадите Своју добру задовољство.
Слично Хаџ, годишњи обожавање Бога сиари'аткан за својим слугама, има много велике користи и већу сврхе, која доноси добро у свету и у даљем тексту. А међу лекције овог ходочашћа је.

[1]. Менгикхласкан Све ОбожавањеОбожавају само да Аллаху теала Субханаху ва и открива своје срце на уверењу да ништа није обожаван од стране хак, али њега и да је Он једини власник имена лепим и племенитим квалитетима. Нема партнер за њега, ништа му личи и не постоји утакмица за њега.
И то је наговестио у својој речи.
"Што значи: А сећам се када смо место где Баитуллах Ибрахиму говорећи:" Немој да ме повезују са било и очисти моју кућу је за оне који су наоколо, обожавање, наклон и Коленопреклоњење "[Ел-Хаџ: 26]
Наредите му је кућа у овом случају јесте да једноставно обожавају Бога у својој кући (Ка'бах) је племенит, меберсихкан око Кабе на идола, скулптуре, нечист, нечиста да је Аллах Субханаху ва теала сачувај, и свих ствари које муче људе који обављају хаџ или Умрах или друге ствари које заузимају (занемаривање) својих циљева.
[2]. Милост добио грехе и Одговори Џеннета (Рај)"Од Ебу Хураирах да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:" умрах умрах на другу је као грех и између њих не постоји награда за Хадз осим Џеннета Мабрур "[Бухари и Муслим, Бахјатун Нанзхирин бр. 1275]
"Ебу Хураирах рекао:" Чуо сам Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао да онај ко ходочашће у Дому је Аллаху, не чините рафатс и фусуук, сигурно враћа као дан рођена његова мајка "[Бухари]
Рафатс а: Јима "; увод и прљаве речи, непослушности, Фусуук а:
Ко је отишао у Кабе, а затим идите на Хадз или Умрах добро, без рафатс и фусуук и искрено за Аллаха теала Субханаху ва Само, Алах Субханаху ВА теала опрости његове грехе и пишу јој Џеннета. И то је оно што је цењени по сваком вернику и среће за му'минах који је победио и спасао из пакла Џеннета.
[3]. Поздрављајући позив пророка Ибрахима Алаихиссалам"И позива човечанство да се ходочашће, они ће доћи к вама пешке и јахање камила мршав долазе из свих делова парцеле" [Ел-Хаџ: 27]
Посланик Ибрахим Алаихиссалам позвали су (за хаџа) на људе.А Аллах Субханаху ВА теала прави коме год хоће (да буде) чуо позив пророка Ибрахима Алаихиссалам и добродошли. То је трајало од времена пророка Ибрахима до сада.
[4]. Сорта сведоци муслиманских ПредностиАллаху теала Субханаху ВА каже: "У циљу да они могу да сведоче у корист за њих" [Ел-Хаџ: 28]
Не Субханаху ВА теала помиње предности мутхлак (углавном без везе) и мубхам (без објашњења) јер је број и обим непосредне користи менафаат-јавља и да ће касније доћи и временски и у даљем тексту.
И међу највећима је сведок Његовог јединства, да се моле Аллаху теала Субханаху ва сама. Они долазе са намером да траже лице његово славно не због Рииа '(видљиво другима) и зато не сум'ах (разговор о неком другом). Чак и они бетаухид и искрено Му, и обећао (тавхид) међу својим слугама, и просветити међусобно међу људима који су дошли (ходочашће и тако даље,-уздржана) о томе (тавхид).
Они тхавааф га заокруживати, славимо Га, и молио се у својој кући, молећи за милост његове, моле да се опростио њихови Хаџ прихватљиве, њихови греси, вратио безбедно нергара једни и дао дар поново поново да се моле и понизимо га кепда.
Они су гласно говори толико талбииах чуо од људи близу или далеко, и други могу да науче да знамо њено значење, смисао, реализовати у својим срцима, и исповедају своју изговорена. А то значење је: менгикхласкан обожавање само Аллаха и да имамо вере да је Он "њихов бог истине, њихов Створитељ, Давалац среће за њих, ходочасника и поклонише, као друге.
[5]. Како да упознају једни друге и саветују једни другеА међу лекција је да муслиманска Ходочашће да упознају једни друге и саветују једни друге и оставиоцем од ал-Хак. Они долазе из свих праваца, од запада, истока, севера и југа у Мекки, окупило се у кући Аллаху теала Субханаху ва и старог, у Арафата, у Муздалифах, Мина и Меку. Они знају једни друге, саветују једни друге, неки други настава, водиља, помаже, помажући корисницима да поред светске-корисници, корисници таклим процедуре за ходочашћа, молитве, милосрђе, корисници усмеравање, смер и мисије у НЕТС Бога.
Они су могли чути од свештеника, што је корисно за оне постоје упутства и смернице за прави пут, пут ка срећи таухидуллах и искрено Му, која се захтева покорност Аллаху теала Субханаху ва и знајући непослушности, које треба избегавати , и тако они знају границе Аллаха, и они могу да помогну једни другима у доброти и побожности.
[6]. Сазнајте религију Аллаху теала Субханаху ваИ велико ходочашће међу користи је да они могу да науче религију Аллаха у окружењу старог Дома Божијег, и у лингкунганн Набави џамији свештенства и саветника, као и упозорење о ономе што не знају о законима религије, Хаџ, умрах и други. Тако да они могу да испуне своје обавезе према науци.
Од Мекки је уредно наука, наука о монотеизма и религије. Затим (развијена) Медине, целог полуострва и свих земље Алаха Субханаху ва теала да постоји наука и стручно знање. Али све су пореклом одавде, из старог суседства Дому Божијем.
То је обавезно за научнике и проповедници, где год да су, посебно у кућном окружењу је Аллах теала Субханаху ВА, да уче људе, људи који иду на Хадз и Умрах, урођенички народ и мигранти и ходочаснике , о њиховом религијом и ритуалима Хадз.
Муслиман је наредио да уче, међутим (околности) да, било где и било када, али у старом Дому Божијем, ова афера (веронаука) је више важно и хитно.
А међу знацима доброте и среће особе је учење о религији Аллаховом теала Субханаху ва.
"Значење: Посланик саллаллаху алејхи То је рекао:" Ко год жели од Аллаха теала Субханаху ва да је добро, сигурно је донео факих у религији "[Бухари, Китаб ал-Илми три поглавља: ​​14]
Овде, у земљи Бога, у вашој земљи било где у земљи и, ако нађете побожна учењака серијатског од Аллаха, а затим користите своје шансе. Немојте бити арогантан и лењ. Пошто наука не може постићи људи који су арогантни, лењи, слаб и плашљив. Студије које захтевају будност и високу спремност.
Извуците из њихових студија, то није стидљивост, већ слабост.Аллаху теала, каже Субханаху УА.
"Што значи: Аллах се не стиди истине" [Ел-Ахзаб: 53]
Дакле, верник и визионар мукминах, неће се постидети у овом поглављу, чак је напредовао, постављају питања, истражују и откривају кемусикилан имао, тако да иде кемусикилан.
[7]. Примена наукеМеђу поклоницима је да се шири предности науке браћи, који обављају хаџ и својим друговима, који су у колима, на авионима, у шаторима, у Меки и на свим местима. Ово је прилика да је Аллах даровао Субханаху УА теала. Можете да шири своје знање и објашњава шта можете, али мора да буде са оним што знамо на основу књиге и Суннета и истимбатх стручног знања како. Није из незнања и идеја које одступају од књиге и Суннета.
[8]. Повећање придржавањеМеђу предностима молитве и ходочашћа је таваф, као Аллаху ва Субханаху теала.
"Значење: Онда нека уклоните прљавштину која се налази на њиховим телима; нека прецизирате своју надзар надзар и нека их бертхаваф око старој кући (Ка'бах)" [Ел-Хаџ: 29.]
Онда је прописана за људе који воде Хаџ и Умрах да репродукују и умножавају своју најбољу молитву таваф у земљи незаконит. Зато умножавају молитве, кира'атул Кур'ан, бројанице и тахлил и дхикр. Пербаниаклах такође неправедно и забрани да'ва да Аллаху теала Субханаху ва путу где многи људи окупљају из Африке, Европе, Америке, Азије и других. То је обавезно за њих добро да искористим ову прилику.
[9]. Испуњавају НадзарНадзар иако не би требало да се уради, али ако неко мора да уради бернадзар послушност, то је обавезно на њега да га испуни.
Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао.
"Значење: Ко бернадзар да се покоравају Богу, онда нека му се покоравају" [Бухари]
Дакле, ако неко на терену бернадзар овај незаконит облик молитве, богослужења или другог Таваф, обавезно на њега да обавља молитву у овој забрањеној земљи.
Аллаху теала, каже Субханаху УА.
"Што значи: И нека обављају надзар" [Ал-Хајј: 29.]
[10]. Помоћ и чинимо добро сиромашнихМеђу предностима ходочашћа је да помогне и уради добро сиромашних који обављају хаџ добар или не, ова земља безбедни.
Може се третирати болесне, посетите га, указујући да у болницу и помогао га са благом и дроге.
Ово укључују све предности ходочашћа.
"То значи: .... па виде предности за њих" [Ел-Хаџ: 28]
[11]. Да репродукују Дхикр АллаховуБезбедно у овој земљи нека Дхикр од Аллаха, да ли у стању стоји, седи и бебаринг, са крунице (говорећи Слава Аллаху), хамдалах (говорећи Алхамдулиллах), тахлил (говорећи Лаа илаха ИЛАЛЛАХ), такбир (говорећи Аллаху екбер) и хаукаллах (Говор ВА Лаа Лаа хаула кувата БИЛЛАХ Илла).
"Значење: Од Ебу Муса Ел-Ас'ари Аллах То анху да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:" лик онога који се сећа свог Господа и који не сећам га се као живих и мртвих ". [Бухари, Бахјатун Надзирин бр. 1434]
[12]. Моли МуМеђу предностима хаџа, требало би да понизи искрено и стално молити Аллаха теала Субханаху ва, да Он може да прихвати милостињу, стави срца и дела, за помоћ да га запамти, хвала и обожавање Њега ће повећати му: да ће Он помоћи да испуни обавезе са којима је ридхаи природа и да је помогао да чинимо добро слугама.
[13]. Манасик наступити са најбољимМеђу предностима хаџа, треба да спроведе у што савршено могуће, уз најбоље и може добро сеикхлас када радите таваф и са'и, вукуф на Арафата, су у Муздалифах, баци Јумрах, као и молитва, кира'атул Кур'ан, дхикр , молите се, и други. Такође треба радити на концентрације и искрености.
[14]. Клање жртвовањаМеђу предностима Хадз је клање (животиња) жртвовање, и обавезно и када берихрам таммату киран, а не обавеза је да такарруб Аллаху ва Субханаху теала.
Време 'Аллахов Посланик саллаллаху' Тхе опроштајну ходочашћа алејхи ве селлем 100 појединаца су жртвоване животиње. Пријатељ заклао на жртву. То је жртва богослужења, јер месо се дели на сиромашни и биједни у дане Мина, и други.
Такви су неке од лекција Хадз (пет стубова ислама) надам се да можемо да користи, и увек даје смернице од Аллаха теала и Субханаху ва бити лако да испуни. Амен
[Копирано у Ас-Сунном магазине иссуе 09/Тахун ИИИ/1419Х/1999М, прилагођен тако да схалихах Абу Ал-Фуркан магазину број 72 стр.18-21. Пенебит Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Пурводади км 8 Селокатон Гондангрејо - Индивидуални 57 183]

У Хадз и Умрах ходочашћа
ПоУстадз Кхолид Сиамхуди

Заиста је Аллах Свемогуци није створио Јинн и човечанство, осим да се само клањати га на миру, који је рекао:
"И нисам створио Џин и човек који ме обожавају". [Адх-Дзарииат/51: 56].
Да схвате обожавање потребе за медијима који може да објасни смисао и природу обожавања воља Свемогућег Бога.Тако да са својом великом мудрошћу, Он је послао своје апостоле да носе и достави своју поруку и на Схари'а на Џин и човечанства.
Савршенство ислама је одређивање ходочашћа у кућу, ал-Харам као један од највећих симбола ислама. Чак Хаџ је пети стуб ислама, и постала једно од средстава за муслимане да се уједине, повећање побожност и до обећани рај за оне који се боје Аллаха. Дакле, савршенство сиари'атниа, Ислам је успоставио процедуру или метод комплетан и детаљан, тако да нема потребе да помињемо сабирања и одузимања у реализацији овог сервиса.
Један део ходочашћа је ходочашће, који мора вршити свако лице које обавља хаџ и Умрах. Као један део, затим имплементација треба да се објасни, наиме у вези са уредбама и законе га окружује.
ДЕФИНИЦИЈА ихрамИхрам реч узета из арапског, од речи ал-Харам забрањен или спречен смисла. То се зове ихрам, јер је неко са намером да ступе у на Хадз или Умрах, онда му је забрањено да кажу и ураде добар са неким стварима попут Јима ", ожењен, безобразних речи, и тако даље. Одатле су научници дефинишу ихрам са намером да једног од два ножем (тј. хаџ и Умрах), или оба истовремено. [1]
Дакле, јасно разумевање од грешака које неки муслимани кажу да је обучен у ихрам тканине ихрам. Зато што је намера ихрам у Хадз или Умрах. Док је обучен у ихрам крпом је обавезна за свакога ко има берихрам.
МЕСТО БЕРИХРАМИхрам, као важан део извели ходочашће и Умрах из микат. Хај и Умрах ће бити, он треба да зна као микат постави берихрам.Они који не берихрам од микат, што значи да има обавезу да напусте хаџ, што је за њих обавезан да га замени са браном (казне).
ПОСТУПАК ихрамОДГОВОР: Суннет да се окупа пре ихрам за мушкарце и жене, да ли је у датим околностима светим, или менструација, као наратор је Џабир Аллах То анху је рекао:
فخرجنا معه حتى اتينا الحليفة فولدت اسماء ذا بنت عميس محمد بن ابي بكر فارسلت الى رسول الله كيف اصنع? قال: اغتسلي واستثفري بثوب واحرمي (رواه مسلم)
"Онда смо изашли са пророком саллаллаху То алејхи ве селлем Када смо стигли у Дхул Хулаифах, Асма бинт Мухаммед бин Еби Умаис Бекр породила.. Онда је (Асма) послата (неко да испуни) Посланику саллаллаху То алејхи ве селлем (и питајте) : 'Шта да радим?' Он саллаллаху алејхи То савс рекао: 'купати и бериститсфарлах [2], и берихрамлах' ". [Пријављено од стране Муслимана (2941) 8/404, Ебу Давуд бр. 1905 и 1909, и Ибн Мајах бр. 3074.]
Ако нема воде није бертаиаммум, јер Суннет пречишћавање не може да користи воду ако није бертаиамум. Д Аллах помиње у пречишћавање Таиаммум хадатс који је рекао:
"О ви који верујете, када се молите, а затим оперите лица и ваше руке до лактова, руб главе и (перионице) стопала до глежњева, а ако јунуб затим оперите, а ако сте болесни илипутовања или повратка из отпадних вода (ВЦ) или додирујте жену, онда не добијете воду, затим бертаиамумлах уз добру земљу (нето) ... ". [Ал-Ма `Идах / 5: 6].
Дакле, не може бити аналоган (схватио) другима. Такође, зато што не постоји пример или команда пророка саллаллаху алејхи ве селлем То да бертаиаммум нарочито ако се ходочасник купање хигијене закону заповеда му да Асма `бинту Умаис је менструација за туш.
2. Суннет да носи парфем када ихрам, како је наведено би 'Аа'исхах Аллах анха:
كنت اطيب النبي Н لاحرامه قبل ان يحرم و لحله قبل ان يطوف بالبيت.
"Ја сам обучена пророка саллаллаху алејхи ве селлем То парфема за ихрамниа пре берихрам, као и Халал пре обилазити Кабе." [Бухари но.1539 и муслиманска нема. 1189].
Употреба парфема је дозвољен само на ноге, а не на одећу ихрамниа, јер је Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:
لا تلبسوا ثوبا مسه الزعفران و لا الورس
"Не носите одећу која изложени за'фаран парфем и ратова".[Договорена алаих].
Ношење парфема, постоје две околности:Берихрам купатила и носе пре, а договорено је да није било проблема.Б. Користите га после туширања и пре берихрам и парфеми се не губе, то је дозвољено од стране научника, осим имама Малика и оних који се слажу са његовим мишљењем.
Постулат о допустивости употребе парфема ихрам, хадис Аиша, он је рекао:
كان رسول الله اذا اراد ان يحرم يتطيب باطيب ما يجد ثم ارى وبيص الدهن في راسه و لحيته بعد ذلك (رواه مسلم)
"Када је Посланик саллаллаху алејхи То савс желео берихрам, (он) ставити на мирисом најмирисније да је он добио, онда сам видео блиц уља на главу и браду након тога". [Пријављено од стране Муслимана, но.2830].
'Аиша каже: Аллах анха такође:
كاني انظر الى وبيص المسك في مفرق رسول الله  و هو محرم
"Као да сам видела бљесак Миск Миск (парфем) на главу пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, док је био у стању ихрам". [Пријављено Муслим, бр. 2831, и Бухари, бр. 5923].
Постоји један проблем:Ако неко носи парфем на свом телу, тачније глава и брада, али онда парфема капље истопљени или доле, то утиче или не?
Одговор: Нема ефекта, јер кретање парфема по себи, а не да се сели, и зато што изгледа Посланику саллаллаху То алејхи ве селлем и његови сапутници није сметало ако капље мирисних уља, јер они носе на околности које дозвољених [3].
Затим, ако неко ко берихрам (махрам) наступиће аблутионс, и он је носио мирисни косе уље, онда би трљао главу у рукама.Ако она не, затим уље ће држати рукама, иако незнатно, то не треба да носе рукавице када ће трљати главу?
Шејх Мухаммед Салих ел-'Утхаимеен никада није дао објашњење о овом питању. Шеик је рекао: ".. Нема потребе, чак укључује претјеривање у религији, и без аргумената Слично томе, не трљајте главу са дрвета или коже Он једноставно га обришите са длан руке јер термаасук је опроштено" [4].
3. Носећи два комада белог платна користити и као саронг марама, као што Пророк саллаллаху алејхи ве селлем То:
ليحرم احدكم فى ازار و رداء و نعلين
"Нека неко од вас берихрам помоћу рукавице и један шал и пар папуче". [Репортед би Ахмед 2/34, и класификовано као сахеех од Ахмад Схакир санадниа].
Два комада белог платна је предност, на основу ријечи Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То:
خير ثيابكم البياض فالبسوها وكفنوا فيها موتكم
"Најбоље што су бела хаљина, затим ставити на вашем телу кафанилах га и са њим". [Пријављено је Ахмед. Погледајте Схарх Схакир Ахмад, 4/2219, а он је рекао: "сахеех иснад"]
Ибн Таимиииах можда Аллах смилује књизи ритуала (стр. 21) је рекао: "Суннет за два берихрам са чистом крпом, ако су обе беле, онда је то више мејнстрим, и дозволио ихрам са свих врста памучне тканине димубахкан схуф (руно). и тако даље животиње берихрам са белом крпом и бело нису. боје које су дозвољене [5], иако шарени ". Што се тиче жена, она је и даље носио одећу која покрива своје приватне делове, осим лица и дланова.
4. Дисунахкан берихрам после молитве. Помиње у хадиса од Умара ибн 'анхума То у Сахеех Бухари да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اتاني الليلة ات من ربي فقال: صل في هذا الوادي المبارك وقل عمرة في حجة
"То је синоћ из гласника мог Господа и рекао:" Молите се у овом блаженог Вади и кажу: '. Умратан хајјатин фи' "
Џабир је хадис Аллаховог То анху
فصلى رسول الله في المسجد ثم ركب القصواء حتى اذا استوت به ناقته على البيداء اهل بالحج
"Онда је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем молио у џамији (од Дхул Хулаифах), затим попео на ал-Касва '(име његове камиле) До камиле стоји у ал-Баида', он берихрам за ходочашћа.". [Пријављено Муслим]
Дакле, у складу са Суннета у више мејнстрим и савршен је берихрам после обавезних молитви. Међутим, уколико не добије времена да се моли Фард онда постоје два мишљења учењака:
Останите молио два рекјата суннета, и тако то јумхур мишљење, који је постулирао општости хадиса од Умара ибн 'То анху.
صل في هذا الوادي
"Молитва у Вади (долина) је".
Б. Није прописано молио два рекјата, тако и ово мишљење Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје. Он је рекао да у Мајму То Фетва (26/108): "Сунном берихрам после молитве, да ли је обавезан или суннет Ако је у време татхаву.", Према једном од два мишљења, а други да је фард молитву, онда касније берихрама ако не онда не постоји посебна молитва за ходочасника, и то је оно што рајих ".
У Икхтииарат (стр. 116) наводи: "Берихрам после обавезних молитви уколико постоје, или Суннета (нафилах), јер ихрам нема посебну молитву за њега".
Дакле, нема два рекјата молио специјално за ихрам.
5.. Намеравају да спроведу један од ритуала, и Суннета да кажу. Дозвољено да изаберу једну од три оштре, наиме ифрад и киран и таматту ", како наводи би 'анха Аа'исхах Аллах'.
خرجنا مع رسول الله عام حجة الوداع فمنا من اهل بعمرة و منا من اهل بحج و عمرة و منا من اهل بحج و اهل رسول الله بالحج فاما من اهل بعمرة فحل عنه قدومه و اما من اهل بحج او جمع بين الحج والعمرة فلم يحلوا حتى كان يوم النحر (متفق عليه)
"Дошли смо из са пророком саллаллаху То алејхи ве селлем, у опроштајну Хадз", а затим неки од нас који берихрам са умрах и постоје берихрам са Хадз и Умрах, и само постоји берихрам са Хадз, Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем берихрам са Хадз само као берихрам са Умрах онда је халал након доласка [6], а берихрам са перфектним Хадз или Умрах ходочашћа и није кошер (осим ихрамниа) док је био у дане Нахар [7]. ".[Мутафак 'алаих].
Дакле, неко ко берманасик ифрад, он је рекао:
لبيك حجا или لبيك اللهم حجا
и неко ко берманасик таматту ", рекао је:
لبيك عمرة или لبيك اللهم عمرة
и када дан Тарвииах (8 Дзулхијах) наводи:
لبيك حجا или لبيك اللهم حجا
Суннет је берманасик киран, он наводи:
لبيك عمرة و حجا
Након Суннет да репродукује талбииах да обилазити Кабе да спроведе.
Тако кратко објашњење о Хадз и Умрах ходочашћа а. Надамо корисно. Аллах Узвишени најбоље зна-Схаваб Бисх.
[Копирају из Суннета магазина 06/Тахун ВИИ/1424Х/2004М- 2003М Едитион. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Индивидуални Гондангрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-761016]________Фуснота[1]. Погледајте Мудзакират и Схарх То Умдах (стр. 65), и Сиархул-Мумти "(6/67).[2]. Иститсфар, је покушај да се спречи испуштање крви из гениталија од менструације или порођаја узимајући дужину од тканине, налази се на крви лицу места и обложена материјалом који не продиру у крв се узима ТИП-ујунниа везати у стомак. Што се тиче данас је око салвета. Погледајте Схарх Муслимана, 8/404.[3]. Погледајте Сиархул-Мумти ', 6/73-74.[4]. Сиархул-Мумти ', 6/74.[5]. Куотед фром Сиархул-Мумти ', 6/75.[6]. После обављања Умрах обављањем Таваф и са'и.[7]. Дана 10. Дхул Хијјах.
Хаџи изаберете плаћање Суннет Или милостињу Патриотског

ПоШеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз


ПитањеШеик Абдул Азиз бин Абдуллах бин Баз је питао: За људе који су врше Хај ходочашће, а он је био у стању да више идем, то је довољно за њега уместо ходочашћа по други пут на начин менгинфаккан Хаџ средстава онима који се труде на путу Аллаховом у Авганистану , где друго ходочашће Суннет док пружање помоћи џихад обавезан? Молимо објасните, да Аллах награди да вам пажњу на муслимане са најбоље деце.
ОдговорЉуди који су се обављају обавезну Хај, онда главна ствар је да ће та средства могу користити менгинфаккан други ходочашће за људе који се боре на Аллаховом путу као муџахединима у Авганистану, а људи су у избегличким камповима у Пакистану.Јер када је Посланик саллаллаху алејхи То савс је упитао:
"Који су главни Амал". Дакле пророка саллаллаху алејхи То савс одговорио: "Вера у Аллаха и Његовог Посланика." Аскер је рекао: "шта онда?" Пророк саллаллаху алејхи То савс рекао: "џихад на Аллаховом путу." Он је поново питао: "шта онда?" Пророк саллаллаху алејхи То савс рекао: "Хаџи Мабрур".[Договорена алаих]
У којој пророка саллаллаху алејхи савс То је ходочашће након џихада. А то је значило суннета хаџ. За обавезну Хадз је један од стубова ислама, ако је био у могућности да га спроведе. И у историји схахихаин помиње пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, да је он рекао.
"Они који помажу људима који се боре, онда је заиста борио. А они који носе породицу са добротом, онда заиста му је борба "[Бухари и Муслим]
И нема сумње да се људи који се боре на Аллаховом путу је неопходна бантун материјал од своје браће. И финансије људи који се боре више од плате за велики ходочашћа за два хадиса суннету и други. И ми се молимо Богу за помоћ.
Или ИЗАБЕРИТЕ Хаџи Сунном добротворне сврхе?

ПоШеик Абдулах бин Абдурахман Ал Јибрин

Питање.Шеик Абдулах бин Абдурахман Ал-Јибрин питао: Ја сам био у обавези да спроводе хаџ ходочашће и сада је у стању да поново иду. Шта је важније мениедекахкан средства за другог ходочашћа или Хаџ ме?
ОдговорАко имате ширину имовине и оставите у добротворне поред хаџа, то је више важно за вас да спроведе оба. Али ако не може да уради како, док око вас постоје сиромашни људи у очајнички потребна помоћ или активностима које захтевају добре средства, онда вам даје средства за њихов ходочашћа је већи од Суннета Хадз. Али ако не постоји потреба за веома потребно, то је важније ходочашће.
[Преписан из књиге пресудио пресудио Хадз и Умрах од великих учењака Саудијске Арабије, Мухамед бин Абдул Азиз ал-Композитор Муснад, у издању Аш-Схафи'и Имам Пустакан.Преводиоци Х.Асмуни Солихан Замакхсиари Лц]
Обилазак града Меке, Медине и Џеди, у Саудијској Арабији.

Мека земља некада била врло јалова пустош. Полазећи од пророка Аврама и његове супруге, мајке Цити Хајар, који прави зграду (соба), који такође служи као мали храм. Затим, мало Исмаил је рођен у земљи Меку.Када мали Исмаил Аврамов откривење од Аллаха СВТ да се врати у земљу Палестину. После 10 година касније вратио се у Свету Земљу од Меке и нашао његов син Исмаил је био велики.У то време, пророк Ибрахим и Исмаил заједнички изгради храм.У почетку, зграда је варљиво једноставан. Основана је од гомиле камења са једноставним облицима, као добро. Онда зграда добила име Кабе. И служе као Мека за молитвама муслимана до сада, иако је овај правац је преусмерена на џамију Акса у Палестини.Изградња једноставан Ка'бах је касније доживела раст током времена. До слава да сви можемо да видимо данас.Сада Масјидл харам ће поново бити продужен све док не достигне своју славу касније у 2020 са дизајном који је савршен (погледајте фотографије)
Градови у Меки и Медини су два најсветијих градова ислама. Ту лежи Кааба и пророк џамија је жеља муслимана да посетите.Поред постојања две главне џамије, постоји много више историјска места у Меки и Медини и околних региона. Постоји брдо са 'њу Нур и такође на пољу "пећинском Хира Арафах. У Медине тамо Куба џамија, прва џамија изграђена у историји исељавања муслимана. Ту је и Ал Хијр, регион је бивши Тхамуд, рок вајар.

Берумрах & Ходочашћа - Мека се налази око 600 км јужно од Медине, око 200 км сјевероисточно од Једдах тачно на координатама 21 ° 25'24 "Н, 39 ° 49'24" источно Координате: 21 ° 25'24. "Н, 39 ° 49'24" Е град је уска долина окружена планинама са изградњом Кабе у центру. Тако, у античко доба град је склон поплавама када кишна сезона пред владу Саудијске Арабије да побољша овај град, а реновирање град.Као и већини градова у Саудијској Арабији, град има умерено пустињу.Развој града Меке је неодвојива од постојања пророка Јишмаела Хагар и као први становници овог града, који су постављени од стране пророка Аврама на команду Божије. У развоју нових Јурхум људи који живе тамо на крају. У наредном периоду град је предводио Курејшија који је главни племе или племена на Арапском полуострву, јер има старатељство над Кабе. Ово племе је познат у трговини чак и на њиховом трговања активности Паса је познат у Дамаск, Палестине и Африке. Слика на челу племена Курејшија је Куссаи праћен Абдул Мутталиб. Посланик Мухаммед је директан потомак пророка Исмаила и Куссаи.У 671, пророк Мухамед је родјен у овом граду и одрастања.Прво је добио откривење од Бога одбацили своје људе, али му је доктрина је и даље у мраку (Јахиллииах размишљања) да креће у Медину. Након развоју Медини, Посланик Мухаммед коначно вратио у Меку у мисији ослобађања града Меке без крвопролића.На следећем Меку под управом калифата, са седиштем у Медини, као и краљ који је владао у Дамаску (Уммаииах Династија), Багхадад (Аббасид) и турски (Османско) који је био под шерифу Хусеина. Онда уједињени под владом Саудијске Арабије Абдул Азиз ибн Саудом до данас који је други службеник свети град.
Берумрах & Ходочашћа - Ал Мадинах Мунавварах атауМадинах: مدينة رسول الله или المدينه, (такође Мадинат Расул Аллах Медина-Срби) је главни град у Саудијској Арабији. Да ли је ужурбан град дизиарахи или посећују муслимана. Постоје Посланикова џамија која има заслугу и врлину за муслимана. У хадису, Посланик Мухаммед САВ је рекао да:"Молитва је масјидку је Послаников (џамија) има предност 10000к и молитве у Харам (Мека) има заслуге 100000к"Град данас има популацију од око 600.000 становника. За муслимане град се сматра другом светом граду. У време пророка Мухамеда, град је постао центар учења и проповеди исламске владе. Овог града и ислам проширио широм Арабије, а затим у целом свету.Град је око 600 км у северном граду Меки. У прошлости потребно неко време да достигне Медини (око месец дана) користећи Камила. Док струја може да буде постигнут око 6 сати преко аутопута која је саграђена од стране владе Саудијске Арабије. У време владавине Отоманске Турске, постоји пруга повезује Медина у Аману (Јордан) и Дамаск (Сирија). која је део железничког Истанбул (Турска), Хаифа (Израел), познат као Хејаз жељезнице. Сада путања не постоји више, а железничка станица се користи као музеј од Медине. Линија је први пут коришћен да изглади превоз ходочасника. УАИС је поред коришћења путева, град Медине може приступити кроз ваздух са међународним Бадара се углавном користи у ходочашћа сезоне поред краља Абдул Азиз аеродрому у ЏедиГеографски, град је равна, окружена планинама и брдима и пустињске климеГрад Медина у периоду пре развој ислама познат као Иатхриб.Познат је као центар трговине. Онда када Посланик Мухаммед преселио из Меке град је преименован у Исламску Мадинах себгаи развојни центар док није умрла и ту је сахрањена.Касније град је постао центар наследник пророка Мухамеда, познат као центар калифата. Тердапа три калифа који је владао из овог града Абу Бакру и Умара бин Утхман Аффан. У време Алија ибн Еби Талиб је влада преселила у Куфа у Ираку због политичког превирања изазваних тербунуниа Цалипх Утхман пемберонтак.Селањутниа када прекидач на синова Умаииад, влада се преселила у Дамаск и када влада преселила на синовима Абассииах, влада се преселила у граду Багдаду У време пророка Мухамеда САВ, Медина градски становници су људи који су муслимани и Јевреји су заштићени постојање.Међутим, због велеиздаје починили против људи из Медине када рат Ахзаб, затим Јевреји протерани из Медине.Сада свети град Меку Медина са владом под министарством Краљевине Саудијске Арабије која је други слуга свети град.
Берумрах & Хаџ - главна лука је град Џеди у Саудијској Арабији и лука и аеродром. Смештен на обали Црвеног мора и другим градовима у Саудијској Арабији, Џеда има пустињске климе.Џеда је рибарско село пре него што су пре 2500 година.Основана у 647 АД од стране калифа Утхман бин Аффан који је на крају користи као луку за добробит ходочасника, нарочито током периода ходочасника направила пут кроз море, а не кроз ваздух као што је овај.Као трговачко града, Џеда има одговарајуће општинске просторије. Море лука је главна лука за трговину која је централна у многим земљама, посебно у земљама источне обале Африке и Јемена. Харбор слободан порт.Аеродром у Џеди је прилично добро познато да је краљ Абдул Азиз Аеродром која има висок ниво активности, посебно у лето користе да служе ваздухопловне хаји.Селаин хаџ, Једдах аеродром се користи за обичне комерцијалне сврхе осим Даммам и Ријад.Једдах нејасно порекло, али из извора који су генерално доноси ходочасника, Џеда реч потиче од арапске речи која значи бака Јаддах јер постоји гроб верује да гроб супруге Еве пророка Адамовог који су били преци људи. Други извор је рекао да Једдахберасал од Јиддах у арапске речи која значи иностранству. (Извор хттп://ид.википедиа.орг)

Пет добрих разлога да резервишете хотелску собу током Хаџ и Умрах путовање у Саудијској Арабији на места.

Пет добрих разлога да резервишете хотелску собу током Хаџ и Умрах путовања за градове Меку и Медину, Џеда и другим градовима у Саудијској Арабији са места кликните на огласе на левој страни (десно) или на дну овог члана или у једном таквом блогу аетикел наведене у наставку су:


 
Више од 170.000 хотела широм света - више се додају сваки дан
 
Трустед више од 4.000.000 задовољних купаца
 
1,2 милиона + Хотел преглед места клијенти сваке године
 
Више од 1.000 ноћења фрее искупио сваки дан са награђивања поена
 
Са доступности у више од 22.000 градова широм света
12 Хотели се налазе у Меки Цити Центер, 12. на располагању

 
одЕУР 293по ноћи Моевенпицк Хотел & Ресиденце Хајар Товер МаккахАбрај Ал Баит краља Абдул Азиз Гате П.О. Прилог 17 700, Мека / Макках 8.1басед Фантастиц 21 955 на 86 прегледа

  
Хотели Површина: Град Меку центраСмештен у самом срцу религије Макках, 5-звездица луксузан хотел који нуди елегантне собе, апартмана и станова, специјално дизајниран за госте како би ...Ова локација је у близини Харам, куповину и обедовање. Хотел је опремљен озвучењем које може чути азан и молитве из џамије Великог ...Захрул, Малезија фебруар 9, 2012


 
одЕУР 547по ноћи Макках Хилтон ТоверсФах 844, Мека / Макках Фантастичан 8.5басед основу 66 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраСа 599 соба, ова особина има све погодности и услуге можете очекивати од 4 звездице. Гости ће наћи ДВД / ЦД плејер, кухињски кутак, филм у чекању ин ..Доручак резервације су истините и невероватна ...Абдулнассер, Катар Децембар 27, 2011


 
од1067 ЕУРРаффлес Макках Палаце ноћуП.О. Бокс 1281, Оум Ал Кура Ст Мека / Макках 21 955 Велики 9.5басед основу 7 коментара

  
Хотели Површина: Мека Ви-Фи ЦентарСвака од 209 соба у 5-стар хотел има добре врхунске објекте.Свака соба у хотелу нуди гостима климом, нон непушаче, батхробес. Цоффее схоп, ...веома ново и то је седам звезда и препоручујем свима који желе да иду у оммра да само овај хотел ...Ахмед, Уједињени Арапски Емирати Јануар 15, 2012


 
одЕУР 53по ноћи Хотел Мерцуре ХибатуллахУм Ал Кура Улица ал Хафаиер ПОБокс 51 177, Ибрахим Ал Кхалил улици, Макках / Мека 6.0басед изнад просека на 2 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраСедите и опустите се у неком од хотела 381 собама, све дизајниран са гостима комфор у пикиран.Пара гости ће наћи телевизију, Нон непушаче, мини бар чекању у свакој ...

 
одЕУР 293по ноћи Макках Хотел ХилтонПО Бокс 844, Мека / Макках Фантастичан 8.9басед основу 21 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраСве собе имају радни сто, фен, ин-хоусе филмова, као и осталим погодностима. Гости ће уживати у хотел садржаји и услуге обухватају састанке објекте, продавнице, ...сервис и само инфронт од Ка 'Бах ...Сиафуан, Индонезија 21. фебруар, 2012


 
одЕУР 154по ноћи Вхите Палаце ХотелАл Схамиа, Мека / Макках 2.0басед примио на 1 коментар

  
Хотели Површина: Град Меку центраУкључено у свим собама ТВ, туш, одвојеном туш кабином и кадом, мини баром. Перионица веша / Хемијско чишћење, продавница, 24 сата послуга у собу су неке од додатних погодности које ћете наћи ...

 
одЕУР 347по ноћи Макках Цлоцк Роиал Товер Фаирмонт ХотелКраљ Абдул Азиз задужбина, Мека / Макках Фантастичан 8.4басед основу 15 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраСве собе су даска за пеглање, сушење косе, у сеф, сто у свакој соби. Ресторан, прање веша / Хемијско чишћење, 24 сата послуга у собу су неки додатни ...велики шведски сто, Кааба поглед је било лепо ...Реем, Кувајт Јануар 17, 2012


 
одЕУР 203по ноћи Хотел Ал СхохадаП.О. Прилог 10 056, Мека / Мека, у просеку. 5.7басед на 1 коментар

  
Хотели Површина: Град Меку центраСве што треба урадити је хотел центриран око госта искуством, обезбеђујући удобност и опуштање. Ал Схохада Резервације хотела у Меки / Макках једноставно преко наша сигурна ...

 
од1333 ЕУРпо ноћењу ал Макам становање Центар ХотелАјиад улици, Мека / Макках 3.7басед примио на 1 коментар

  
Хотели Површина: Град Меку центраСве собе имају купатило, кафа / чај, сателитску / кабловску ТВ, безбедности сефови и других објеката. За комфор и удобност гостију, такође ћете наћи веш ...

 
одЕУР 24по ноћи Хотел Плаза Мобарк 2Ал Месфлах - Ибрахим Ал Кхалил улици, Макках / Мека 3.8басед примио на 2 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраНеке функције Уживаћете су сателитска / кабловска ТВ, мини бар, клима-уређај. Да би се гости осећају више комплетан, Мека / Макках Хотел нуди пословни центар, ...

 
одЕУР 227по ноћи Дар Ал Еиман Роиал ХотелАјиад улици, Мека / Макках Фантастичан 8.4басед основу 19 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраДневно, собе у бару, мини, сушење косе су међу садржајима гости ће наћи у свакој соби. Хотел поседује ресторан сервис, прање веша / Хемијско чишћење, меморисања као део ...Веома цлост на Харам, одржавати, пуно хране места и продавницама ...Хаитхам, Канада 13. децембар, 2011


 
одЕУР 293по ноћењу Ал Марва Раихаан по Ротана Хотел МеккиАбрај Ал Баит, Ајиад улици, Мека / Макках Врло добро 7.9басед основу 20 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраПредстављамо у свакој соби, међу осталим садржајима, феном за косу, даска за пеглање, сто, батхробес. Остале карактеристике укључују у хотелу ресторан сервис, прање веша / Хемијско чишћење, 24х ...

10 хотела пронађено у близини Ал-Масјид ал-Харам џамије (у року од 1км), 10 на располагању

 
од1067 ЕУРРаффлес Макках Палаце ноћуП.О. Бокс 1281, Оум Ал Кура Ст Мека / Макках 21 955 (0.26 миља од Ал-Масјид ал-Харам), Велика џамија 9.5басед основу 7 коментара

  
Хотели Површина: Мека Ви-Фи ЦентарСвака од 209 соба у 5-стар хотел има добре врхунске објекте.Свака соба у хотелу нуди гостима климом, нон непушаче, батхробес. Цоффее схоп, ...веома ново и то је седам звезда и препоручујем свима који желе да иду у оммра да само овај хотел ...Ахмед, Уједињени Арапски Емирати Јануар 15, 2012


 
одЕУР 293по ноћи Макках Хотел ХилтонПО Бокс 844, Мека / Мека (0.27 миља од Ал-Масјид ал-Харам џамија) Фантастичан 8.9басед основу 21 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраСве собе имају радни сто, фен, ин-хоусе филмова, као и осталим погодностима. Гости ће уживати у хотел садржаји и услуге обухватају састанке објекте, продавнице, ...сервис и само инфронт од Ка 'Бах ...Сиафуан, Индонезија 21. фебруар, 2012


 
одЕУР 227по ноћи Дар Ал Еиман Роиал ХотелАјиад улици, Мека / Мека (0.28 миља од Ал-Масјид ал-Харам) Москуе Фантастиц 8.4басед основу 19 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраДневно, собе у бару, мини, сушење косе су међу садржајима гости ће наћи у свакој соби. Хотел поседује ресторан сервис, прање веша / Хемијско чишћење, меморисања као део ...Веома цлост на Харам, одржавати, пуно хране места и продавницама ...Хаитхам, Канада 13. децембар, 2011


 
од1333 ЕУРпо ноћењу ал Макам становање Центар ХотелАјиад улици, Мека / Мека (0.31 миља од Ал-Масјид ал-Харам Москуе) Прихватљива 3.7басед на 1 коментар

  
Хотели Површина: Град Меку центраСве собе имају купатило, кафа / чај, сателитску / кабловску ТВ, безбедности сефови и других објеката. За комфор и удобност гостију, такође ћете наћи веш ...

 
одЕУР 293по ноћи Моевенпицк Хотел & Ресиденце Хајар Товер МаккахАбрај Ал Баит краља Абдул Азиз Гате П.О. Прилог 17 700, Мека / Макках 21 955 (0.32 миља од Ал-Масјид ал-Харам Москуе) Фантастичан 8.1басед на 86 прегледа

  
Хотели Површина: Град Меку центраСмештен у самом срцу религије Макках, 5-звездица луксузан хотел који нуди елегантне собе, апартмана и станова, специјално дизајниран за госте како би ...Ова локација је у близини Харам, куповину и обедовање. Хотел је опремљен озвучењем које може чути азан и молитве из џамије Великог ...Захрул, Малезија фебруар 9, 2012


 
одЕУР 347по ноћи Макках Цлоцк Роиал Товер Фаирмонт ХотелКраљ Абдул Азиз задужбина, Мека / Мека (0.33 миља од Ал-Масјид ал-Харам) Москуе Фантастиц 8.4басед основу 15 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраСве собе су даска за пеглање, сушење косе, у сеф, сто у свакој соби. Ресторан, прање веша / Хемијско чишћење, 24 сата послуга у собу су неки додатни ...велики шведски сто, Кааба поглед је било лепо ...Реем, Кувајт Јануар 17, 2012


 
одЕУР 293по ноћењу Ал Марва Раихаан по Ротана Хотел МеккиАбрај Ал Баит, Ајиад улици, Мека / Мека (0.33 миља од Ал-Масјид ал-Харам Москуе) Веома Добро 7.9басед основу 20 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраПредстављамо у свакој соби, међу осталим садржајима, феном за косу, даска за пеглање, сто, батхробес. Остале карактеристике укључују у хотелу ресторан сервис, прање веша / Хемијско чишћење, 24х ...

 
одЕУР 547по ноћи Макках Хилтон ТоверсФах 844, Мека / Мека (0.38 миља од Ал-Масјид ал-Харам џамија) Фантастичан 8.5басед основу 66 коментара

  
Хотели Површина: Град Меку центраСа 599 соба, ова особина има све погодности и услуге можете очекивати од 4 звездице. Гости ће наћи ДВД / ЦД плејер, кухињски кутак, филм у чекању ин ..Доручак резервације су истините и невероватна ...Абдулнассер, Катар Децембар 27, 2011


 
одЕУР 154по ноћи Вхите Палаце ХотелАл Схамиа, Мека / Мека (0.69 миља од Ал-Масјид ал-Харам Москуе) Прихватљива 2.0басед на 1 прегледу

  
Хотели Површина: Град Меку центраУкључено у свим собама ТВ, туш, одвојеном туш кабином и кадом, мини баром. Перионица веша / Хемијско чишћење, продавница, 24 сата послуга у собу су неке од додатних погодности које ћете наћи ...

 
одЕУР 203по ноћи Хотел Ал СхохадаП.О. Прилог 10 056, Мека / Мека, (0.83 миља од Ал-Масјид ал-Харам Москуе) изнад просека. 5.7басед на 1 прегледу

  
Хотели Површина: Град Меку центраСве што треба урадити је хотел центриран око госта искуством, обезбеђујући удобност и опуштање. Ал Схохада Резервације хотела у Меки / Макках једноставно преко наше сигуран.
21 Хотели пронађен у Медини / Медину, 1 Доступан

 
одЕУР 240по ноћи Хилтон МединиКраљ Фахд пута П.О. Ал Мадина Моунавара Бокс 3939, Медина / Медина Врло добро 8.0басед основу 10 коментара

  
Хотели Површина: Медина Центар градаГости ће наћи све најбоље објекте у свакој од 340 соба у 3-стар хотел. Свака соба фен за косу, сто, клима, дневне новине. То ...Локација у близини Набави, удобним собама ...Захрул, Малезија фебруар 5, 2012


 
одЕУР 107по ноћи вили у МединиСеверна Централна област, Медина, Саудијска Арабија, Медина / Медина Врло добро 7.7басед основу 12 коментара

  
Хотели Површина: Медина Центар градаНеке од карактеристика су се да ћете уживати Собе за непушаче, електронски сеф, даска за пеглање, стони. Извршни спрат, лифт, 24 сата послуга у собу су неке од додатних погодности које ћете ...Лепо и уредно. Прихватање разумно говори енглески језик ...Сајед, Канада 15. фебруар, 2012


 
од1813 ЕУРпо ноћи Хотел Ал Мадинах ЦромВест Централна област, Медина / Медина Забава 6.6басед основу 3 коментара

  
Хотели Површина: Медина Центар градаГости ће наћи фен, дневне новине, у сеф у свакој камар.Селаин чекаоници, имовина у Медини / Медине има сервис за прање веша / Хемијско чишћење, извршни спрат, ...

 
одЕУР 127по ноћењу Ал Ансар Златни ХотелиПреко пута Свете џамије, Северна Централна област, Медина / Медина Ново!Прегледајте ускоро
  
Хотели Површина: Медина Центар градаПогодна локација, посвећено особље и првокласно садржаји чине овај хотел омиљено међу путницима. Направите резерву на Ал Ансар Златни Хотел Медина / Мадинах лако ...

 
одЕУР 133Мадинах Марриотт Хотел по ноћиКраљ Фејсал улици, Западна Провице, Медина / Медина Добар 7.3басед основу 14 коментара

  
Хотели Површина: Медина Центар градаГости ће наћи климатизацију, Собе за непушаче, Телевизија чекања у свакој соби. Ресторани, продавнице, 24 сата роом сервице, Пословни центар су неке од додатних погодности које ћете ...

 
одЕУР 160Диар по ноћи Емпире ХотелКраљ Фахад Стреет, Медина / Медина Ново!Прегледајте ускоро
  
Хотели Површина: ОсталоДа би се гости осећају пријатно, све собе имају непушача, собе, дневни лист, фен. Остале карактеристике укључују у хотелу ресторан, лифт, салу 24 сата ...
47 Хотели се налазе у Џеди, 3 на располагању

 
одЕУР 184по ноћењу Ал Хамра Хотел Манагед би ПуллманПалестински Улица, Поштански фах 7375, Џеда Добар 7.0басед на 8 коментара

  
Хотели Површина: Регионална ФаластинУкључено у свим собама куће, пеглање, непушача собе. 24-часовни рум сервис, ресторани, продавнице су неке од додатних погодности које ћете наћи у Џеди ...

 
одЕУР 97по ноћи Холидаи Инн Једдах Ал Салам хотелуКраљ Кхалед светитељу ПО Бок 6582 Мека друмског, Џеда 5.8басед изнад просека на 14 прегледа

  
Хотели Површина: Једдах Центар градаСве собе имају у сеф, даска за пеглање, дневни новине, клима уређај и других објеката. Остале карактеристике укључују у хотелу пословни центар, објекти за одржавање скупова, ...Локација - савршен за пословне путнике ...Норханирус, Малезија фебруар 6, 2012


 
одЕУР 280по ноћи Једдах Хилтон ХотелАл Цорницхе Роад, ПО Бок 21 362 128 428 Једдах Ал Схати округ Краљевине Саудијске Арабије, Једдах Врло добро 7.7басед на 25 прегледа

  
Хотели Површина: Једдах СубурбсГости ће наћи све најбоље објекте у свакој од 388 соба у 5-стар хотел соби има сто популер.Семуа, баде мантиле, ин-хоусе филмова, непушача, собе, као и ...

 
одЕУР 232по ноћи Радиссон САС Роиал Суите Хотел - ЈеддахМадина пута, Џеда Врло добро 7.7басед на 5 коментара

  
Хотели Површина: Површина НахдахДа би се гости осећају пријатно, све собе имају непушача, собе, дневне новине, АЦ. Одличан хотел у Џеди такође има 24-часовни рум сервис, ...

 
одЕУР 427Росевоод Цорницхе Хотели по ноћиЦорницхе Роад, Џеда 48 122 9.0басед Фантастична на 8 коментара

  
Хотели Површина: ОсталоСвака од 127 соба у 5 звездица оба имају врхунске објекте.Укључено у свим собама ТВ, прикључак за интернет - вирелесс, у соби, Интернет аццесс - ...

 
одЕУР 267по ноћи Хотел Интерцонтинентал ЈеддахЦорницхе Ал Хамра, Џеда Забава 6.8басед основу 3 коментара

  
Хотели Површина: Ватерфронт областиГости ће се наћи у сеф, сто, клима уредјај у свакој соби чека.Такође се може наћи у хотелском ресторану, састанак објекте, продавнице. Хотел обезбеђује супериорну ...

 
одЕУР 257по ноћи Цровне Плаза ХотелАл-Цорницхе Ал Хамра Дистрикта, Џеда Фантастична 8.3басед на 8 коментара

  
Хотели Површина: Ватерфронт областиСвака од 226 соба у овом хотелу са 5 звездица имају све погодности и погодности у румах.Беберапа карактеристикама Уживаћете су Фен, Приступ интернету - Бежични интернет, клима ...

 
одЕУР 147по ноћи Радиссон Блу Хотел ЈеддахМедина друмског ПП 8483 Џеди, Џеди 21 482 Врло добро 8.0басед основу 12 коментара

  
Хотели Површина: ОсталоСедите и опустите се у једној од 292 хотелским собама, све дизајниран са гостима комфор у пикиран.Беберапа карактеристикама Уживаћете су климатизација, Приступ интернету - ЛАН, ...веома погодна локација и добри пословни простор ....Дејвид, Аустралија 14. јануар, 2012


 
одЕУР 74по ноћи Голден Тулип Хотел ЈеддахАирпорт Роад, ПО Бок 2559 461 21 Џеди Саудијска Арабија, Ријад примио 5.0басед основу 3 коментара

  
Хотели Површина: АеродромСтопало је модеран објекат у централном Џеди, хвалисање разне погодних објеката. Хотел има идеалну локацију за туристе, у близини плаже и само ...

 
одЕУР 547по ноћи Валдорф Асториа Каср Ал СхаркСеверна Цорницхе Роад Џеда Фантастична 8.8басед основу 2 коментара

  
Хотели Површина: Једдах Центар градаБило на послу или празника, сваки од 38 соба у 5-стар имовине, Валдорф Асториа Каср ал Схарк је дизајниран да помогне гости опустити у удобности и гаиа.Сетиап цене интернет приступа ...

 
одЕУР 213по ноћи Мовенпицк Хотел ЈеддахФах 2109 Мадина пута, Џеда Врло добро 7.8басед основу 14 коментара

  
Хотели Површина: Једдах Центар градаСедите и опустите се у неком од хотела 124 собама, све дизајниран са удобност гостију у пикиран.Унтук да се гости осећају пријатно, све собе имају у коси собе, ...

 
одЕУР 106по ноћи Ред Сеа Палаце ХотелКраљ Абдулазиз пута фах 824 21 421 Џеди Саудијска Арабија, Ријад Добар 7.0басед основу 7 коментара

  
Хотели Површина: АеродромШта бољи хотел за употребу као базу за истраживање у Џеди на Црвеном мору Палаце хотел, смештен у самом срцу града?Ово својство је идеално место за купохоличарке, који се налази ...

 
одЕУР 129по ноћи Макарим Виллаге АннакхеелСеверна да мрзе, Џеда Забава 6.5басед основу 6 коментара

  
Хотели Површина: ОсталоСвака соба туш, балкон / терасу, мини бар, сателитска / кабловска ТВ. Одличан хотел у Џеди има сервис за прање веша / Хемијско чишћење, продавница, објеката за састанке, ...

 
одЕУР 138по ноћи Рамада Цонтинентал Хотел ЈеддахПалестина Улица, Џеда 21 472 Врло добро 7.7басед на 5 коментара

  
Хотели Површина: ОсталоСвака соба у хотелу нуди гостима туш, тв, непушача собе. Гости ће уживати у хотелске објекте и услуге, укључујући и ресторана састанку ...

 
одЕУР 92по ноћи Апартман Ева Сафари ХотелАлсалама Удаљ. -Ал Мадина Кураисх друмског моста, Џеда Забава 6.2басед основу 3 коментара

  
Хотели Површина: ОсталоДа би се гости осећају пријатно, све собе имају ТВ, клима уређај, даска за пеглање. Остале карактеристике укључују у хотелу лифт, бизнис центар, сала 24 сата ...

 
одЕУР 240по ноћи Елаф Једдах Црвеном мору Малл хотелуЦорницхе Роад, Џеда Фантастична 8.8басед основу 7 коментара

  
Хотели Површина: ОсталоСве собе имају фенови за косу, дневни лист, клима, даска за пеглање у свакој соби. Остале карактеристике укључују у хотелу Сервис за прање веша / Хемијско чишћење, састанак ...

 
одЕУР 79по ноћи Холидаи Јавад Ал ал АбиадПринц Фахад Улица (Ситеен улица), Нови Џеди!Прегледајте ускоро
  
Хотели Површина: ОсталоНеке функције Уживаћете су сателитска / кабловска ТВ, купатило, нон непушаче, туш. Гости ће уживати у хотелске објекте и услуге, укључујући безбедност ...

 
одЕУР 91по ноћи Рест Инн Суитес Хотел суснежицомКраљ Абдул Азиз друмског, Нови Џеди.Прегледајте ускоро
  
Хотели Површина: ОсталоУкључено у свим собама клима уређај, туш кабином и кадом, сателитском / кабловском телевизијом. Да би се сваки гост је више потпун, Једдах Хотел нуди лифт, Роом сервице, ...

 
одЕУР 67по ноћи Хотел Суитес СанамКомерцијални округа, Џеда Велики 10.0басед на 1 коментар

  
Хотели Површина: ОсталоГости ће наћи пеглање, сто, фен на чекању у свакој соби. Гости ће уживати у хотелске објекте и услуге, укључујући и свемирских лифтова, рестораном за 24 сата ...

 
одЕУР 93по ноћи Бхадур Ресорт ЈеддахОбхор север, Џеда 3.0басед примио на 1 коментар

  
Хотели Површина: ОсталоПостоји телевизија, када, клима у свакој добро опремљеној хотелској соби. Поседује ресторан, Роом сервице, сигурносни сефови, бизнис центар, Ријад ...

 
одЕУР 479по ноћи Парк Хиатт Једдах Марина Цлуб Хотел и СпаАл Хамра Дистрикта, Јужни Цорницхе, Џеда 6.7басед Забава основу 2 коментара

  
Хотели Површина: Ватерфронт областиСвака соба има клима-уређај, који нису за непушаче, радни сто.Одличан хотел у Џеди такође има 24-часовни рум сервис, продавнице, објекти за одржавање скупова. Објекти за рекреацију.
Више информација на другим језицима на једном блогу види испод:
хттп://кекабах.блогспот.цом/хттп://травеландхеалтхневс.блогспот.цомхттп://ентертаинментандгетектрамонеи.блогспот.цомхттп://мјусуф.блогспот.цом/хттп://цомпутер-интернет-усаха.блогспот.цом/хттп://цомпутер-интернет-3д-аниматионсетц.блогспот.цом/хттп://невсвидео-пхото.блогспот.цом/хттп://аллспортцоурсескурсусолахрага.блогспот.цом/хттп://цомпутер-интернет-буссинес.блогспот.цом/хттп://едуцатион-пендидикан-онлине.блогспот.цом/хттп://јобвацанциесловонганкерја.блогспот.цом/хттп://соццерцоурсессепакбола.блогспот.цом/хттп://мовиемусицфилммусик.блогспот.цом/хттп://лангуагецоурсескурсусбахаса.блогспот.цом/хттп://цоокреципересепмасакан.блогспот.цом/хттп://цлицкбанкбуссинесбанкдатабиснис.блогспот.цом/хттп://ентертаинментандгетектрамоне.блогспот.цом
извор: хттп://алманхај.ор.ид/

No comments:

Post a Comment