Sunday, March 25, 2012

Позивно прозеличког Сахеех Потребна до крађе Заиста напоре и одрживи

Позивно прозеличког Сахеех Потребна до крађе Заиста напоре и одрживи

ПоШејх Мухамед ал Албани Насхируддин


Да'ва позвани да монотеизма и монотеизма који му је у срцу човека захтева да не дозволите кроз стихове без детаља где као у раним данима.
То је зато што, прво они разумеју арапске фразе са лакоћом, а други, јер када постоји одступање у смислу акеедах које су настале из науке Калам и филозофији науке насупрот правој акеедах.

 
Наш услов у овом тренутку се разликује од услова муслимана у раним данима. Дакле, не треба претпоставити да прозеличког је да исправи акеедах у стању да је лако као у раним данима. И желим да затворите овај са примером да у овом примеру две особе нису у супротности једни са другима, ако Бог да, да је:
Међу лакше када се зна да су асхаби чули директно Хадис пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, затим таби'ин Хадис чуо директно од пријатеља ... Тако смо пронашли три генерације који су сведочили доброту.
И ми питамо: Да ли је тамо када се наука зове наука о хадису?Одговор је "не". И да ли је било простора за науку, када се зове наука Јарх та'дил ВА? Одговор је "не". Како за сада, особа мора имати и тужилац наука је наука, наука је укључена Фард кифаиа. Било је да од 'алим у овом тренутку у стању да пронађе хадис је сахеех или да'ееф.
Тада посао није лако као ова питања се сматрају једноставан за пријатеља, пријатељи су Хадис из других пријатеља да су уверавања од стране сведочења Аллаха Свемогућег о њиховом ... до краја.
Дакле, ништа није као што је лако, није лако у данашње науке у погледу јасноће и поверење у одлуке ресурса науке. Дакле, требало би да постоји озбиљна пажња на овај проблем као што би требало да буде у реду према проблемима око нас као муслимана данас гдје се проблем не деле по ранијим генерацијама муслимана од стране акидах нечистоћа које изазивају ( ) проблеме-проблеме и довести до сумњиво, сумњиво од стручно-обећаних акидах иновацијама које одступају од оригиналних и истинит манхај са различитим именима, укључујући и позив да прати Кур'ана и Суннета према њиховом мишљењу , као и признат од стране оних који се приписују (само) да науци Калам.
И то је добро овде ћемо поменути неке од онога што је садржано у хадиса о томе, што да је Посланик саллаллаху алејхи То савс када је поменуо о гхураба '(страна лица) у неком хадиса и хадиса, он је рекао:
"То значи:" За једну особу међу њима педесет награду "Они (асхаби) рекли (50 награда) од нас или од њих, да, Аллахов Посланик је одговорио:" Од вас '"[1].
А то укључује од отуђења ислама је у тренутку у коме отуђење није случај у време ранијих генерација. Нема сумње, да је током раних генерација отуђења је отуђење између забушавати јасан и чист тавхеед од свих мрља, између стварног неверства од истинске вере.
Што се тиче Ни сада је проблем који се десио међу муслиманима се, већина њих пун мрља таухидниа Схирк, послати га обожавају осим Аллаха, и он је признао веру.
Ова питања морају да се прво обратили. И друго, не би требало да неки људи кажу: "Морамо да се креће да изведе осим фази монотеизма, то је политика!" Јер први у исламском да'ва је да'ва да право (тј. прозеличког позивају на истину) то не доликује нама да каже: "Ми смо Арапи и Куран доле са нашим језиком"

 
Иако имајте на уму да Арапи у овом тренутку се разликује од Арапа Ајам који разумеју свој језик. То их је довело у гостима из књиге свог Господа и Суннета њиховог Посланика.
Узимајуци у обзир да смо Арапи и нису разумели истинску схватања ислама, али не захтева да се мобилишу политичка и људска бића са политичким покретима и чувати их бави политиком, али сада је њихова обавеза да разумеју ислам у смислу акеедах и молитвом, муамалах , и морал!
Нисам сигуран да данас постоји народ састављен од милиона људи морају да схвате ислам у исправном разумевању ислама у смислу акеедах култа и морала, и они су образовани на њему.

[Преписан из књиге На-Тавхеед Исламска Ду'атал Аввалан Да, Тавхид издања Индонезија, Приориас први и основни, је Схаикх Мухаммад ал-Албани Насхируддин, стр 36-40, објавио Дар ал-Хак, преводилац Фарик Гасим Ануз]_________Напомена Фооте[1]. [Сахеех хадис: испричао АТХ-Тхабрани у Му'јам Ал Кабир (10/225) бр 10 394, из хадиса од Ибн анху Мас'уд Аллах '. А овај хадис има мученик у хадиса о "Укбах бин Гхазван једног од другова Аллаховог То анху приповедач Ал-Баззар, као у Ал-Закаид (7282). И Овај хадис има још мученик у хадиса од анху Абу Ал-Кхусиани Тса'лабах Аллах То је приповедач Абу Дауд (4341). И класификована као сахеех од ал-Албаани у ал-Сахеехах (494)

Обавезно На Сваки муслиман Примена Закон Божији у свим аспектима, у складу са могућностима

ПоШејх Мухамед ал Албани Насхируддин

Дужност сваког муслимана је добротворна према способностима, Аллах не оптерећује особу, осим у складу капацитета. Подржи јединство истинито и обожавање није нужно прати Даулах Исламииах спроводи у земљама које не арбитрира са оним што је Аллах открио, јер је Божји закон се мора прво потврдио је да се успостави јединство.

 
И без сумње, постоје специфичне ствари које су се десиле у неком тренутку, наиме узлах (изгнанство) је боља од мешају, тако да је муслиман изгнаник у удаљеној долини или место, а он је обожавао своју Господу, преживели људска криминала му и од самог злочина на људе.

 
У овом случају постоје хадиси који веома много, иако законско порекло садржан у хадиса од Ибн Умар анхума '.
"Значење: верник који могу да се мешају са људима и за пацијента са њиховим злочинима боље од верника који не добијају заједно са људима и не могу да чекају свој криминала" [1]
Тако, Даулах Исламииах-без сумње-као средство да се спроведе законе Божје на земљи, и не одредиште.
И обухвата изненађујућа ствар се десило да већина проповедника: Они дају пажњу на питања која нису у могућности да се примењује и оставити обавезу да је лако за њих да их спроведе! То је џихад против својих жеља, како је речено од стране муслиманског проповедника који је дао завет да са својим следбеницима његовим речима:
"То значи: Применити исламске даулах у вашим себе, Он ће изградити исламску даулах на Земљи".
Иако је у исто време, нашли смо већина његових следбеника мениелисихи воље, они чине њихов прозеличког врх је јединство Аллаха Свемогућег у смислу закона, а они га називају у смислу чувени: "Ал Хакимииах Богу". Нема сумње да закон припада само Аллаху, не партнер у Њега или да се у другим терминима.Међутим, неки од њих су људи који су догматични у школама у четири школе у ​​исламу који је у овом тренутку, и када донео му, АС-Суннет су јасан и аутентичан, он је рекао: "То крши мадзхабку". Па где је истина оно што је Аллах посредовати са послао у смислу након суннета!. А међу њима се налазе међу онима који обожавају Аллах наставак тарикат тарикат схуфиах.Па где је истина оно што је Аллах посредовати са послао у смислу монотеизма? Тако да они траже од других оно што они не траже од себе.
Заиста, укључујући и веома лак ствар за вас је да се примењује закон са оним што је Аллах послао у смислу акеедах и молитвом, акхлакму у смислу едукације своју децу код куће, у смислу продаје белиму, а укључује врло тешко ствар је данаметне или уклањање лењира у већини њених закона арбитрира са било шта друго од онога што је Аллах открио. Па зашто си га оставити на једноставан и тешко ствар да уради.
Ово показује једну од две могућности, прва могућност слабог образовања и васпитања, друга могућност због лошег акеедах који подстиче их да обрате више пажње на оно што не могу да приуште да се то деси пре него обрате пажњу на оно што је још увек у границама своје способности.
У овом тренутку, ја не видим али бусиед себе да тасхфииах и тарбииах и људски менда'вахи да акеедах и истинског обожавања. Све је било у складу са својим границама. Алах не оптерећује особу осим у складу са могућностима.Алхамдулиллах Раббил То аламин.
Молитве и мира на наш Посланик Мухаммед саллаллаху алејхи ве селлем То и његове породице.

[Преписан из књиге На-Тавхеед Исламска Ду'атал Аввалан Да, Тавхид издања Индонезији, приоритетне Један и магистрални, од стране Схаикх Мухаммад ал-Албани Насхируддин, стр 52-56, објавио Дар ал-Хак, преводилац Фарик Гасим Ануз]_________Напомена Фооте[1]. Сахеех хадис наратор по Ат-Тирмизи (2507), Ибн Мајах (4032), Ал-Букхари у Ал Адабул симплекса (388), Ахмад (5/365), из хадиса шеик међу асхаби Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем и и класификовано као сахеех од ал-Албаани у ал-Сахеехах (939)
Принцип је промена Манхај Тасфииах да поправи и Тарбииах

ПоШејх Мухамед ал Албани Насхируддин
Дакле, ми увек Хм све време и увек фокусира на основне тачке о два који је тачан правило промене. Оба су Тасхфииах (пречишћавање) и Тарбииах (образовање), обе ове ствари морају да иду заједно, као, наиме тасхфииах и тарбииах.
Ако у земљи постоји врста тасхфииах, наиме тасхфииах у акеедах, ово укључује веома велики догађај који се дешава у исламском друштву која је део нације међу другим народима.
Као иу случају богослужења, неопходно је да га ослободи од фанатичних верских школа и покушао да га сузили назад у аутентичном Суннета. Понекад постоје велики учењаци који разумеју ислам са аутентичном разумевању свих страна, али нисам сигуран да постоји један, два, три, десет или двадесет људи су у стању да изврши своје обавезе унете у тасхфииах (пречишћавање) ислама од онога што иде у сваки је, како у погледу акеедах култа или моралности.
Заиста, мало неће моћи да испуне ову обавезу, обавеза ступила тасхфииах (пречишћавање) у било урођеног у исламу од ствари које иду у исламу (када у ствари није од ислама), и морамо едуковати људе у око нас са тарбииах (едукација) је истинит и равне, али и тасхфииах тарбииах сада је изгубљена.
Дакле, политички покрет у сваком исламском друштву се не владају по шеријатском закону (ислам) ће довести до негативних утицаја пре него што схватимо ова два важна питања.
Савет је био да се замени позицију било ког политичког покрета у земљи безакоња са шеријатског права, путем консултација или савет изражена на начин који се уклапа боље са присила сиар'и далеко од принуде или пендискриминатифан језику.Пружите савет који ће доказ спроведе слободне и из греха нас.
И укључени као савет је да смо заузети људи који немају ништа друго корисно за њих, побољшање акеедах култа, морала и муамалах.
Већина од њих сумњају да желимо да се оствари и тарбииах тасхфииах цела исламска заједница. Није ми мислимо и сањамо у сну, јер је немогуће да схвате ово, и јер Аллах Узвишени каже у Кур'ану Карима.
"То значи: Ако Раббму воље, Он би једну људску расу, али увек се не слажу" [Хууд: 118].
Божија Реч неће бити реализован на њих ако они разумеју ислам исправно разумевање и едуковати себе и своје породице и људи око њих, у правом ислама.

[Преписан из књиге На-Тавхеед Исламска Ду'атал Аввалан Да, Тавхид издања Индонезији, приоритетне Један и магистрални, од стране Схаикх Мухаммад ал-Албани Насхируддин, стр 41-43, објавио Дар ал-Хак, преводилац Фарик Гасим Ануз]
Објашњење о томе Стеалинг неразговетност Истина и већина људи у виду


ПоШејх Мухамед ал Албани Насхируддин


Из овог примера, желим да разјасним да акеедах тавхеед са свим својим последицама није јасно, нажалост, у главама већине људи који верују у салафи акеедах самог, нарочито у главама других људи који прате акидах Асх'арите или матуридииах или јахмииах у невољи овако.
Зато сам покренуо као пример да се покаже да овај проблем није тако лако као да глуми неког проповедника, који заједно са нама у менда'вахкан Ал-Кур'ан и Суннет данас, прави посао није лак, као претпостављени неки од њих.

 
И зашто је као што сте описали раније, односно разлика између људи незнања првих идолопоклоници, када су звали да кажу Ла илаха Иллаллах, они су одбили јер они разумеју значење ове реченице таииибах, а већина муслимана у овом периоду датаииибах реченицу, али није разумео његово значење.
Ова разлика је фундаментална разлика, као што се види у питању веровања као што је то, мислим на проблем са висине од Аллаха изнад свих Својих створења. То захтева објашњење, муслиман није довољно само веровати:
"То значи: (Алах) Милостивог су били преко у 'Трона". [Таха: 5]
Ирхамуу човек ФИИ ал Ардхи иархамкум човек ФИИ ал самаа'и
"То значи: Резервни земљу, небеса ће несумњиво мениаиангинму" [Сахих хадис од Абу Дауд наратор (4941), а на-Тирмизи (1925), и класификовано као сахеех од ал-Албаани у ал-Сахеехах (925)].
Без ње знајући да је реч "ФИИ" садржане у хадису не одражава нужно место (испод). То је као "ФИИ" садржане у речи Аллаха теала Субханаху ва:
Ам аминтум човек ФИИ ал самаа'и
"То значи: Да ли се осећате безбедно од (Аллах) је у () Ски" [Ал-Мулк: 16].
Јер "ФИИ" значи овде је "'Ала' (горе), а расправа о томе доста, чак и много. Међу њима су много претходних хадиса из људи, и да цео ток хадис-Алхамдулиллах-аутентичан. А смисао речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То: "поштеди земљу" не значи инсекте и црве у земљи!
Али, питање је која је изнад земље, као људи и животиња. И то се слаже са речи које је он саллаллаху алејхи То савс: "... то је на небу ће вас волети" значи: да је на небу. Људи који су примили праву да'ва (десно) ово би требало да буде на врху јасноће о детаљима као што су то. И још један пример приступа изнад хадиса, хадис ал Јарииах да је коза пастир, познат је хадис, ја бих га помиње као појачавач.

 
Када је Посланик саллаллаху алејхи То савс му рече: "Где је Бог?" Он је одговорио: "На небу" [Сахих хадис наратор муслиманских (537), Абу Дауд (930) Наса'и (И/14-18) из хадиса о Му'авииах Ибн ал-Као-Сулами Хаками Аллахов То анху]
Ако сте се питали данас неке сјајне наставнике, као што су Ал-Азхар-: "Где је Бог?", Онда ће одговорити: "У сваком месту".Иако Јарииах (роб девојка) је одговорио да је Аллах на небесима, и пророк саллаллаху алејхи То савс Јарииах оправдати одговор. Зашто? Јер Јарииах одговорио по природи и он је живео у месту које омогућава услове за нас у овом тренутку ми зовемо као "салафииах окружења" који није заражен лошем суседству, јер је дипломирао из "Исламске Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем" јер је данас појам.
Муслиманска средња школа није специфична само неким људима а не само за неке жене превише. Али ово муслиманска средња школа за цело друштво састављено од мушкараца и жена, дакле, коза пастир зна тачан акеедах, јер није контаминиран лошем комшилуку.
Он зна тачан акеедах, који су садржани у књизи Кур'ана и Суннета, али већина људи који тврде да имају сазнања о Кур'ана и Суннета не знају о томе, он није знао где му је Господ!Иако је проблем помиње у Кур'ану и Суннета.
На данашњи дан кажем да није пронађен било који од ових објашњења међу муслиманима, који ако мене питате да не кажем пастира коза, али да лидер или група људи збуне када ће одговорити јер многи људи збуњени у овом тренутку, осим ако особа који су благословени од Бога, и њихов број је веома мали.

[Преписан из књиге На-Тавхеед Исламска Ду'атал Аввалан Да, Тавхид издања Индонезија, Приоритет и Главни Један од Схаикх Мухаммад ал-Албани Насхируддин, стр 31-35, објавио Дар ал-Хак, преводилац Фарик Гасим Ануз]
Обавезе Давање пажњу на Стеалинг не значи шта други игноришу Схари'а


ПоШејх Мухамед ал Албани Насхируддин

Ја не намеравам да понављам ово упозорење да сам у разговорима о објашњења од најважнијих ствари онда је важно и шта је испод, како би се ограничила само потраживања проповедници менда'вахкан таииибах реченице и разумеју њихово значење, али после савршене услугама Божијих нама са Његовом савршеном религије, чак неопходности за проповедник да ислам као целини, а не у битовима и комадића.
И када кажем то после закључења објашњење исламског проповедника су заиста обраћају пажњу на најважније ствари у исламу, односно Муслимани да схвате праву акеедах потиче из фразе Ла илаха Иллаллах таииибах, онда желим да разговараобјашњење је да муслиман не значи само да разумеју значење Лаа илаха Иллаллах је: "Ништа се клањали правом у овом универзуму, осим Бога на миру!"
Међутим, он такође захтева муслиман да разумеју друге акте богослужења да би се наш Господ га обожавали, а није било издваја од ИТ богослужења на слугу међу слугама Аллаху ва Субханаху теала. Објашњење ових детаља такође треба да буду праћени сажетом смислу реченице таииибах. И то је добро ћу дати неколико примера, према ономе што чини ми се, као глобална објашњење није довољно.
Ја кажем да је управо највећи део муслимана који бертаухид исправно и оних који намеравају да обожавају само Аллах Свемогући, њихова срца су празна мисли и уверења да заиста се помињу у Курану и Суннета.

 
Већина људи који је читају многе стихове бертаухид и хадиси који садржи акеедах, али они не обраћају пажњу на оно што се подразумева, иако она укључује савршенство вере у Аллаха Свемогућег.
Узмимо пример који је веран Акеедах висине Аллаха Свемогућег је горе оно што је Он створио. На основу искуства, знам да већина наших браће и берманхај бертаухид Салаф (праведници да прати разумевање) заједно, ми верујемо да је Свемогући Бог је изнад 'престо без та'вил (што значи промена) и без такииф (питајте како).
Али када је реч о њиховом јахмииах Му'тазилитес савременог или модерног или лица или Матуриди Асх'ари сумњиво да пренесу разумевање о условима зхахирниа наравно, где они који дају и оних који су били спорни сумњиво је да не разумеју њено значење, онда је постао збуњен и изгубљен велики део акидахниа.

 
Зашто? Јер он не предузима исправан акеедах са свих страна који су били изложени објашњења у књизи Аллаха Свемогућег и хадиса нашег Посланика Мухаммеда саллаллаху алејхи ве селлем То када модерна Му'тазилите рекао: Аллах Узвишени каже:
"То значи: Да ли се осећате безбедно против (Аллах) је на небу?". [Ал-Мулк: 17]
И кажеш Аллах је на небу, онда то значење има за циљ да вас Богу да сте на месту које је створење које је рај.
Онда је бацио сумњиво онима који су пред њим.
[Преписан из књиге На-Тавхеед Исламска Ду'атал Аввалан Да, Тавхид издања Индонезији, приоритетне Један и магистрални, од стране Схаикх Мухаммад ал-Албани Насхируддин, стр 27-30, објавио Дар ал-Хак, преводиоци Фарик Гасим Ануз]
Обавезно обратити пажњу на начин као превентивно Тавхеед од пророка и апостола

ПоШејх Мухамед ал Албани Насхируддин


ПитањеПлеменити Шејх, нема сумње да знате о суровом реалношћу коју доживљавају муслимана данас у виду незнања у питању веровања и другим верским питањима, као и расцеп у методологији разумевања и практиковања ислама. Посебно сада када је ширење исламског прозеличког у разним деловима света није више у складу са акеедах и манхај прве генерације која је у стању да донесе најбољу генерацију.
Нема сумње да је чињеница да је подигао болно гхирах (дух) људи који су искрени и спремни да се мењају и да поправи штету.
Једино се разликују у начину одређивања овај феномен, узрокован разлика у њиховом разумевању акеедах и манхај-Као што знате, са појавом разних покрета и заједница-Исламске паству који су тврдили да су били исправни Хизбиииах муслимани деценијама године, али заједно нису успели, чак и ови покрети проузрокују људи пасти у ове клевете и великог несреће задеси, јер манхај манхај-Каида и њихових акеедах мениелисихи командни апостола саллаллаху алејхи савс То и ништа донео саллаллаху алејхи његове То селлем, у ком случају то оставља велики утицај у виду конфузије муслимана и посебно њеног младих у решењима за превазилажење овог горку стварност.
Муслимански проповедник који држе до манхај нубуввах и пратите путању оних који верују и следе пример разумевања и пријатељима и таби'ин између исламских учењака сматрају да он носи веома велики мандат у светлу ове стварности и исправан или учествују у финишу.
Дакле, шта је ваш савет за следбеника ових покрета и збор, збор је.?
А шта је корисно и носио решење у решавању ову чињеницу.?
А како муслиман може бити без ове одговорности пред Узвишеног Аллаха на Судњем дану.?
Одговорите.У вези са оним што се помиње у питање изнад, односно лошег стања муслимана, онда кажемо: Сигурно ово није болна стварност је гора од услова Арапа у дане незнања када је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем послати на њих, због поруци ислама између нас и савршенства, и постојање група које постоје у Ал-Хак (истина), давање упутстава и позвати људе у ислам је тачно у смислу акеедах и богослужења, морала и манхај. То је неоспорна чињеница да Арапи у време незнања као што већина муслиманских група данас.
Сходно томе, кажемо да: Решење је излаз икада предузете од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и медицина је као дрога некада преко пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.
Као пророк је лечење непознавање прво, онда тренутни тумач Исламске да'ва треба истегнути смисао људске грешке непознавања Лаа илаха Иллаллах, и морају да пронађу излаз из сурове стварности их је ударио са третманом и излаз у путовања по Мессенгер Аллаха 'алејхи ве селлем. И тако значење је јасно када гледамо речи Аллаха Свемогућег.
"Што значи: Заиста је дошло на (само) да је Аллахов Посланик добар узор за вас (да) за људе који очекују (Граце) од Бога и (долазак) Дан Васкрсења и Аллах много." [Ал-Ахзаб: 21]
Посланика саллаллаху алејхи савс То је добар узор у пружању решења за све проблеме муслимана у савременом свету, у било ком тренутку и стању. То је оно што од нас захтева да се почне са оним што смо почели од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То је пре свега поправити нешто што је оштећен од Акеедах муслимана. А друга је њихов обожавање.А трећи је њихов морал. Није да мислим раздвајање секвенце био случај са другима, то значи стављање најважнији, а затим пре тога важно, и следећи. Али оно што желим је да муслимани гледају са великом пажњом и озбиљним стварима изнад.
А шта мислим по муслимана је тумач преобраћењем, или прецизније су научници међу њима, јер је толико несрећна да је сваки муслиман је сада лако да се добије титулу као проповедник иако су крајње недостаје у смислу науке. Чак и сами себе крунисан као проповедник ислама. Ако се сетимо познато правило да-не кажем да су правила позната међу научницима, чак и добро позната међу свим људима разумевања, правило је:
"Значење: Људи који немају, не може дати."
Онда ћемо сада знамо да постоји велика група муслимана уопште, може достићи милионе у броју, ако је познато речи: проповедник онда људи ће се окренути према њима. Шта хоћу да кажем је заједница или заједница преобраћењем проповеди.Истовремено, већина њих су само као Свемогући Аллах.
"Значење: Али већина људи не зна" [Ал-А'рааф: 187].
Као што је познато из њихових прозеличког методама које су у потпуности су се окренули од главног пажње на први или најважнији ствари међу стварима поменутих, односно акеедах, обожавање и морал. И они одбијају да исправи акеедах које је Послаников саллаллаху алејхи То савс почела са њим, чак и сви пророци који почињу са овим акеедах. Аллаху теала Субханаху ВА рекао је.
"Што значи: и заиста смо послали гласнике да сваком народу (прокламује):" слављење Аллаха (сами), и одступи од зла "[-Нахл: 36]..
Они немају интерес у овој теми и на први стуб од стубова ислама, као што је познато Муслимани-све. Први апостол апостола су племенити Нојева То алаихис селлем је позван да у питању веровања скоро хиљаду година. А сви знамо да је у претходном Схари'а Схари'а постоје детаљи о церемонијалном закону и муамалах као што је познато у нашој религији, јер је наша религија је последња религија Схари'а Схари'а другим религијама.
Све у свему, Ноах То алаихис селлем остао позива свој народ за 950 година и он је чак провео целу пажњу на да'ва Тавхеед.Ипак, његов прозеличког одбаци народ свој, као што је описано у Кур'ану.
"Што значи: А они кажу: 'Никада не остављајте вас (обожавање) богове и не би требало да икада оставити (обожавање) Вадд, а не и Суваа', Иагхутс, Иа'ук и Наср". [Нух: 23].
Ово јасно показује да је најважнија ствар за приоритет од стране проповедника ислама су преобраћењем за монотеизма.И то је значење речи Аллаховом теала Субханаху ва.
"То значи: Па знате, да је управо Бог не постоји (право да буде обожаван) осим Аллаха". [Мухамед: 19]
Тако Суннету Посланика саллаллаху алејхи савс То у пракси и настави. Што се тиче његових дела, тако да не треба да се разговара, због дела и да'ва Макках период од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То менда'вахи највише ограничени у погледу својих људи да обожавају само Аллаха, не партнер у Њега.
Док у погледу наставе, наведених у хадиса од Анас бин Малик испричао анху Аллаха у Асх-Схахихаин. Посланика саллаллаху алејхи То савс када Муадх послао у Јемен, рекао је он.
"То значи: Прва ствар коју треба позвати на њих је песаксиан да нема право да буде обожаван осим Аллаха бога Само, онда ако су ментаатиму на њега и тако даље ..... до краја хадиса [Сахих хадис је наратор Бухари. (1395) и другим местима, и муслиманска (19), Абу Дауд (1584), На-Тирмизи (625), сви из хадиса од Ибн Аббас Аллах анху]
Овај хадис је познат и славан, иншаАллах.
Ако је тако, Посланик, саллаллаху алејхи То савс је наредио својим друговима да почне са оним што је сам иницирао да'ва да тавхеед.
Нема сумње да постоје огромне разлике између Арапа су били идолопоклоници када схвате шта им је речено по свом језику, са већином Арапа муслимана су сада.
Арапски муслимански народ данас не треба да буду позвани да кажу: Лаа илаха Иллаллах, јер они су ти који имају да кажу Цреед Лаа илаха Иллаллах, иако проток и њихова различита веровања. Сви они кажу Лаа илаха Иллаллах, али у ствари они заиста морају да схвате више о значењу ове реченице таииибах. А та разлика је фундаментална разлика са Арапима прва у којој су били поносни када је Посланик саллаллаху алејхи То савс позвао их да кажу Лаа илаха Иллаллах, као што је описано у Ал Кур'анул Азхим [1]. Зашто су они поносни. Јер они схвате да смисао Лаа илаха Иллаллах је да они не треба да ривала са Богом, и да они не обожавају сем Аллаха, док су раније они обожавали Бога селиан свега, они позивају, поред Аллаха, беристигхатсах (помоћ) да осим Аллаха , чак и више тако да је у питању за надзар осим Аллаха, бертавасул да осим Аллаха, клања жртву осим Аллаха и да арбитрира, осим Аллаха, и тако даље.
То је средство забушавати паганизам познат и практикује од њих, а они знају да је међу последицама Лаа илаха Иллаллах таииибах реченице на арапском језику јесте да морају бити невини од свих ових питања, насупрот смислу Лаа илаха Иллаллах.
[Преписан из књиге На-Тавхеед Исламска Ду'атал Аввалан Да, Тавхид издања Индонезији, приоритетне Један и магистрални, од стране Схаикх Мухаммад ал-Албани Насхируддин, стр 5-15, објавио Дар ал-хак, преводилац Фарик Гасим Ануз]_________Напомена Фооте.[1] Он је наговестио у речима Аллах Субханаху ва теала у Аш-Схаффат писму: "То значи: Заиста им се каже унапред ако су: Лаа илаха Иллаллах (Нема бога осим Аллаха има право да буде светиња), они хвале, и кажу : 'Да ли заиста морате да напустите наше богове зато што смо били луди песник "? [Јасен-Схаффат: 35-36]
извор: хттп://алманхај.ор.ид

No comments:

Post a Comment