Thursday, March 15, 2012

Дефиниција Ахлус Сунном Вал Јама'ах. Историја настанка Ахлус Сунном Вал Јама'ах мандата

Дефиниција Ахлус Сунном Вал Јама'ах. Историја настанка Ахлус Сунном Вал Јама'ах мандата

РАЗУМЕВАЊЕ Акеедах од Ахлус Сунном Вал Јама'ах
ПоАл-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас

Д Ахлус Суннет Уал Јама'ах дефиницијаАхлус Суннет ВАЛ Јама'ах су:Они који се шта икада предузете од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и Асхаба Аллаховог анхум.Назван Ахлус Суннет, због јаке (да) и држите бериттиба '(пратите) Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и асхаби Аллаховог анхум.
Као-Суннет према језик (етимологија) је пут / начин, да ли је добар или лош начин [1].
У међувремену, према истраживачима затвора акеедах (терминологија), Суннет је водич који је урађено од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и својим друговима, како о науци, и'тикад (уверење), речи и дела. И то је суннет да се следи, они који га следе ће бити хваљени и осудила оне који би мениалахиниа [2].
Разумевање Суннету од Ибн ал Рајаб Ханбали рахимахуллах (Д. 795 В): "Као-Суннет је узети пут, укључујући и у њему се држе онога што се реализује Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и калифа који је предводио и равна ја форма тикад наслова (уверење), речи и дела. То је савршено Суннет. Дакле, претходна генерација Салаф Као-Суннет не зову ништа, осим да покрије све три аспекта. То се приповеда из имама Хасана ал-Басри (у. 110 сати.), Имам ал Ауза'и (Д. 157 В.) И Имама Фудхаил бин То Ииадх (Д. 187 В). ". [3]
Зове Ал-Јама'ах, јер су уједињени у истини, а не до-сломљена стране у верским питањима, окупио под водјством Имама (који је придржавао) Ал-хакк (истина), не добија од своје заједнице иследите оно што је договор Салафул Уммет. [4]
Јама'ах према акеедах учењака '(терминологија) је прва генерација овог уммета, који је међу асхабе, Таби'ут Таби'ин као и оних који следе у доброти до Судњи дан, као окупили у истини.[5]
Имам Ебу Шама рахимахуллах Схафи'и (. Д. 665 В) је рекао: "како да држите на збору, намера је да се држи истине и следе га. Иако ношење битни и Суннет који мениалахиниа много. Јер истина је оно што се реализује првом збору, који је одржан на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То својим друговима и без гледања на људе који одступају (до баатил) после њих. "
Као што је наведено од Ибн Мас'уд Аллах анху: [6]
الجماعة ما وافق الحق وان كنت وحدك.
"Ал Јама'ах следи истину, чак и ако сте сами." [7]
Дакле, Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах је онај који има на природу и карактер да прате Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и далеко од нових питања и иновација у религији.
Јер они су ти који иттиба '(да пратите) да Суннету пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и пратите траг Салафул Атсар (уммет), онда се такође називају Ахлул хадиса Ахлул Атсар и Ахлул Иттиба'. Поред тога, они такође рекао да атх-Та-ифатул Мансхуурах (групе које имају Божију помоћ), Ал-Фиркатун Наајииах (Савед секта), гхурабаа '(странци).
Од АТХ-Та-ифатул Мансхуурах, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
لاتزال من امتي امة قايمة بامر الله لا يضرهم من خذلهم ولا من خالفهم حتى ياتيهم امر الله وهم على ذلك.
"Увек је био странка мог Уммета да се увек придржавају заповести Божије, неће наудити онима који не помажу им и њихови људи долазе мениелисихи заповести Божје и они остану на врху ове врсте". [8]
О Ал-гхурабаа ', Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
بدا الاسلام غريبا, وسيعود كما بدا غريبا, فطوبى للغرباء.
"Ислам је у почетку страних, а странци ће се вратити једног дана, као на почетку, а затим среће за ал-гхурабаа" (странци) ". [9]
Док значење гхурабаа ал 'се приповеда како је' Абдуллах бин Амр ибн ел-`Аллах анхума, када једног дана Посланика саллаллаху алејхи То савс објаснио значење ал-гхурабаа ', он саллаллаху алејхи То савс рекао:
اناس صالحون في اناس سوء كثير من يعصيهم اكثر ممن يطيعهم.
"Људи који обожава у центру многих сиромашних људи, људи који им се не покоравамо више него што покоравају." [10]
Посланика саллаллаху алејхи савс То је такође рекао да о значењу ал-гхурабаа ':
الذين يصلحون عند فساد الناس.
"То је, људи се стално побољшава (Уммет) усред уништења човечанства". [11]
У историји других поменуо:
... الذين يصلحون ما افسد الناس من بعدي من سنتي.
"То су људи који фиксирају Суннахку (Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То) после уништен од стране човека". [12]
Ахлус Суннет, АТХ-тха-ИФАХ ал Мансурах и ал-Фиркатун Најииах се такође зове Ахлул хадис. Помињање Ахлус Суннета, ал-АТХ-Тхаифах Мансурах и Ал-Фиркатун Најииах Ахлул хадис нешто и врло познати од генерације Салаф, јер помињање тога је захтеви текстовима и у складу са условима и реалности. То се приповеда са сахеех Санад од Имама као што су: 'Абдуллах ибн ал-Мубарак:' Али ибн Мадини, Ахмед Бин Ханбал, ал-Бухари, Ахмед ибн Синан Сакиц [13] и други, رحمهم الله.
Имам Схафи'и [14] (. Д. 204 В) рахимахуллах рекао: "Када видим хадиса вештака, као да сам видео једну од асхаби Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, надам се да Бог даје најбољу награду на њих. Они морају да задрже поене за нашу религију и морамо захвалити за њихов труд "[15].
Имам Ибн Хазм азх-Зхахири (. Д. 456 В) описује Ахлус Сунном рахимахуллах: "Суннет Ахлус поменули смо да Ахл-ул-хакк, а поред тога су Ахлул Бид'ах. Јер сигурно је Ахлус Суннет од Асхаба Аллаховог анхум и свакога ко их је пратила од Таби'ин манхај изабрана, онда пепео хадис-и хаабул који следе их од правника свакој генерацији, док у наше време, као и лаици који их прате и на истоку и на западу "[16].
Е. Историја настанка Ахлус Сунном Вал Јама'ах мандатаИменовање термин Суннет Ахлус није било још од прве генерације ислама у прошлости да слављаху Бога наиме генерација асхабе, Таби'ин и Табиут Таби'ин.
'Абдуллах бин То Абас Аллах анхума [17] рекао приликом тумачења Аллахову ријеч Субханаху ва теала:
يوم تبيض وجوه وتسود وجوه فاما الذين اسودت وجوههم اكفرتم بعد ايمانكم فذوقوا العذاب بما كنتم تكفرون
"На Дан када постоји бело лице обрадовали, а постоји и црно лице Грим. Што се тиче оних који се суочавају суморну црна (да се каже): 'Зашто ви невјерници након што верују? Пробајте га Аллах изазвала неверицу '"[Али" Имран: 106].
"Бели људи који су их суочавамо су Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах, лице му је црна као и за особе које су Ахлул Бид'ах и погрешно". [18]
Онда термин Суннет Ахлус следи већина научника رحمهم الله Салаф, међу њима:
1.Аииуб као-Сикхтииани рахимахуллах (. Д. 131 В), он је рекао: "Када сам известио о смрти једног од Ахлус Суннета као да је изгубио једну од својих удова."
2. Суфиан атх-Тсаури рахимахуллах (. Д. 161 В) је рекао: "Ја васиаткан вас да се држи на Ахлус Суннета добро, јер су Ал-гхурабаа '. То би барем Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах "[19].
3. Фудхаил бин То Ииадх рахимахуллах [20] (. Д. 187 В) је рекао: "... Реци Ахлус Суннет: Вера је вера, речи и дела."
4. Абу 'Убаид Ал-Касим ибн Саллам рахимахуллах (. Ти живот 157-224 В) каже у својој књизи Мукаддимах, Ал-Иимаан [21]: "... А у ствари, ако мене питате о вери, оспорава народ о савршенству вере, да расте и смањење вере и кажеш као да сте хтели да знате о вери уопште на путу Ахлус Суннета ... "
5.. Имам Ахмед бин Ханбал рахимахуллах [22] (. Ти живот 164-241 В), он каже у својој књизи Мукаддимах, АС-Суннет: "Ово је школа Ахл-ул-'Илми, пепељасто-хаабул атсар и Ахлус Суннета, они су познати као следбеници суннета саллаллаху алејхи То савс и његови асхаби, од времена Асхаба Аллаховог анхум док у овом тренутку ... "
6. Имам Ибн Јарир Табари рахимахуллах (. Д. 310 В) је рекао: "... Што се тиче десне стране речи на уверењу да ће веран видети Бога на Судњем дану, онда је наша вера са религијом, и знамо да Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах тврди да ће становници неба види Бога у складу са аутентичном причом пророка Схааллаллаху То алејхи ве селлем "[23].
7. Имам Ебу Дзафер Ахмед Ибн Мухамед АТХ-Тхахави рахимахуллах (тх живот 239-321 В.). Он каже да је у Боок Мукаддимах "фамозну акидахниа (Ал-'Акиидатутх Тхахаавиииах):" ... Ово је објашњење у' Акеедах од Ахлус Сунном Вал Јама'ах. "
Са пенукилан, онда је јасно да Ахлус Суннет лафазх већ познат међу Салаф (ране генерације овог уммета) и након тога учењака. Ахлус термин Суннет је термин апсолутно насупрот речи Ахлул Бид'ах. Уцењаци Ахлус Сунном писмено образложење о 'Акеедах од Ахлус Сунном Уммета да разуме о' акеедах је исправна и да се направи разлика између њих и Ахлул Бид'ах. Као што је урађено од стране бин Ханбал Имам Ахмад, Имам Ал-Барбахари, имам атх-Тхахави и други.
А и као одговору на оних који тврде да термин Суннет Ахлус је први пут коришћен од стране групе Асха'ира, али Асха'ира настају у 3. веку и до 4 Хијриииах. [24]
У суштини, Асха'ира се не може приписати Ахлус Суннету, јер неке фундаменталне разлике у принципима, међу њима:
ОДГОВОР: Асха'ира мента' Вил-цласс атрибута Бог Свемогући, а Ахлус Суннет дефинишу атрибути Бога утврдјене Аллаха и Његовог Посланика, као што су истива природе ", лице, рука, Ал Кур-Каламуллах , и други.
2. Асха'ира група се бусиед са науку Калам, док уцењаци Суннету Ахлус уместо критикујући науку Калам, као објашњење имама Схафи'и рахимахуллах отказати науку као Калам.
3. Асха'ира групе одбацили аутентичну вест о атрибута Богу, они су га одбацили са разлогом и кииас (аналогија) њима [25].
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]_______Фуснота[1]. Лисаанул "Арапин (ВИ/399).[2]. Бухуутс фии То Акеедах Ахлис Суннет (стр. 16).[3]. Јаами'ул То Улуум ВАЛ Хикам (стр. 495) од Ибн Рајаб и тахкик и та'лик имену Тарик ибн Мухаммед ибн Авадхуллах, ЦЕТ.Ибн-Даар Јаузи ИИ-ог. 1420 Х.[4]. Мујмал Усхуул Ахлис Сунном Вал Јамаа'ах Фил То Акиидах.[5]. Сиархул То Акиидах ал Вааситхиииах (стр. 61) до Халил Хиррас.[6]. Он је пратилац Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, његовим пуним именом То Абдулах Бин Мас'уд ибн ел-Хабиб бин Гхафил Хадзали, Абу 'Абдиррахман, шеф Бани Захра. Он је примио ислам у раним данима Ислама у Мекки, када Са'ид бин Заид и његова супруга Фатима ал-Хаттаб бинту-ислам. Он је емигрирало два, пошто се молио на два кибла, учествовао у бици код Бадр и другим ратовима. Он је припадао на 'алим Ал-Кур'ан и њеног тумачења као што је признато од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Он је послат са 'Умара ибн Ал-Хаттаба Аллах анху да Куфа да учи муслимане и послао је' анху Утхман Аллах у Медину. Умро је у 32 Аллаховог анху Х. Погледајте ал-Исхаабах (ИИ/368 не 4954.).[7]. Ал-Баа'итс То Алаа Инкаарил бида То ВАЛ га Хаваадитс.91-92, тахкик чувени шеик Салман бин Хасан и Усхуулил И'тикаад Схарх ал Лалика-И (бр. 160).[8]. ХР. Бухари (бр. 3641) и Муслимани (бр. 1037 (174)), од Му'авииах Аллах анху.[9]. ХР. Муслимани (бр. 145) из Абу Хураирах Асхаба Аллаховог анху.[10]. ХР. Ахмед (ИИ/177, 222), Ибн Вадхдхах бр. 168. Овај хадис класификована као сахеех стране Схаикх Ахмед Схакир у Муснад Имама Ахмада тахкик (ВИ/207 не 6650.).Погледајте такође Басхаа ИРУ Дзави нерава Би-Схарх Марвиииати Манхајас на Салаф. 125.[11]. ХР. Ебу Дзафер АТХ-Тхахави у Схарх Мусикилил Аатсаар (ИИ/170 бр 689.), Ал-И-Лалика Усхуул И'тикаад Ахлис у Схарх Суннета (бр. 173) од пријатеља Џабир бин То анху Абдиллах Аллаха. Овај хадис сахеех Ли гхаирихи јер постоје неке сиавахидниа. Погледајте Схарх Мусикилил Аатсаар (ИИ/170-171) и пепела-Схахиихах Силсилатул Ахаадиитс (бр. 1273).[12]. ХР. Ат-Тирмизи (бр. 2630), он је рекао: "Овај хадис је Хасан сахеех." Од пријатеља Амр бин ауф То Аллах анху.[13]. Сунан на-Тирмизи: Китаабул Фитан бр. 2229. Погледајте Силсилатул Ахаадиитс Схахиихах дела имама Мухамеда ал-ал Албани Насхируддин рахимахуллах (И/539 бр 270.) И Ахлул-Та Хадиитс Хумутх ИФАХ Мансхуурах рад Схаикх Ал-Др. То Раби ибн Хади Ал-Мадкхали.[14]. Видим његову биографију назад у фусноти бр. 14.[15]. Погледајте А'лаамин Нубалаа Сииар '(Кс/60).[16]. Ал-Фил Фисхал Милал Вал Ахваа То ВАН Нихал (ИИ/271), Даарул Јиил, Бејрут.[17]. Он је био пријатељ и племенити укључује опцију Аллаха анхума. Његово пуно име је 'Абдуллах бин Аббас ибн' То Абд ал-Мутталиб ал Курасии Хасиими, син пророка стриц саллаллаху алејхи ве селлем То, коментатор Ал-Кур'ан и муслиманских лидера у области тумачења. Добио је титулу свештенства и океана наука, због широко знање на пољу Тафсеер, арапски језик и поезију. Он је позван од стране Кхилафат-Ур Расхидун да буду консултовани и размотрени у различитим случајевима. Он је био гувернер Аллаха анху у време 'Утхман Аллах Х анху 35 година, удружили да се бори против Кхаријитес Алија, интелигентан и моћан хујјахниа. Бити 'Амир у Басрах, затим је живео у Та'иф до своје смрти 68 година Х. Рођен је три године пре Хијра. Погледајте ал-Исхаабах (ИИ/330, ни 4781.).[18]. Погледајте Тафсиир Ибни Катсиир (И/419, ЦЕТ Дарус Салам.), Схарх Суннет ВАЛ Усхуул И'тикаад Ахлис Јамаа'ах (И/79 без 74.).[19]. Схарх Суннет ВАЛ Усхуул И'тикаад Ахлис Јамаа'ах (И/71, број 49 и 50.).[20]. Он је Фудхаил бин То Бин Мас'уд Ииадх рахимахуллах ат-Тамими, чувени подвижник, дошао из Кхурасан и настанио се у Макках, тсиках и Вара ',' алим, историја заузима ал-Бухари и Муслим. Погледајте Такриибут Тахдзииб (ИИ/15, не 5448.), Тахдзиибут Тахдзииб (ВИИ/264, не 540.) И Ну-балаа А'лаамин Сииар '(ВИИИ/421).[21]. Верификациони и Шејх ел-Албани такхриј рахимахуллах[22]. Био је свештеник рахимахуллах изванредан у интелигенцији, племство, свештенство, кевара'ан, аскетизам, рецитаторска, и побожни факих. Његовим пуним именом Абу 'Абдиллах бин Ахмед Бин Хилал Бин Ханбал пепела Сиаибани-Асад, рођен у години 164 Х. Главни Мухаддитс Ахлус Суннет. У време ал-Ма'мун, морао је да каже да је Ал-Кур-је створење, тако да је претучен и ухапшен, али је одбио да каже. Он даље каже да Ал-Кур је Каламуллах, није створио. Умро је у Багдаду.Написао је неколико књига, а најпознатији је ал Муснад фајл Хадиитс (Муснад имам Ахмед). Погледајте А'лаамин Нубалаа Сииар КСИ/177 '(број 78)..[23]. Погледајте књигу Схариихус Суннет по Имам атх-Тхабари рахимахуллах.[24]. Погледајте књигу Васатхиииах Ахлис Суннет др баинал Фирак. Баа Баа Карим Мухамед Мухамедов То Абдулах (стр. 41-44).[25]. Види дискусију о главним разликама између Ахлус Суннета са књигом Манхај Ахлис Асха'ира Сунном Вал Јамаа'ах ва фии Манхајил Асиаа'ирах Тамхиидиллаахи Та'аалаа од Халида бин То Абд ал-Нур Мухамед бин Латхиф у 2 тома, ЦЕТ. Ја / Мактабах Ал-Гхураба 'ал Атсариииах, ти. 1416 Х.
извор: хттп://алманхај.ор.ид

No comments:

Post a Comment